İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, dün gece saatlerinde sıradan bir gün, beklenmedik bir olaya sahne oldu. Doğan Araslı Bulvarı'nda bulunan ünlü ABD'li kahve zincirinin bir şubesine, İsrail'e destek verdiği iddiasıyla bir grup protestocu girdi. Saat 22.00 sıralarında başlayan olay, kısa sürede şiddetli bir protestoya dönüştü.

Ani Gelişen Olaylar Zinciri

Protestonun Sebebi

Gazze’ye saldırılar düzenleyen İsrail'e destek verdiği öne sürülen bu kahve markası, bir süredir çeşitli grupların tepkisini çekiyordu. Bu geceki olay ise bu tepkilerin doruk noktasıydı.

Tartışmadan Şiddete

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, işyeri personeli ve protestocular arasında başlayan tartışma, kısa sürede tansiyonun yükselmesine neden oldu. Grup, ellerine aldıkları taşlarla dükkanın camlarını kırmaya başladı.

tepki dukkan camlar kahveci (1)

Yaralanma Yok, Polis Olay Yerinde

Neyse ki, bu şiddetli protestoda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Olayın ardından kalabalık dağılırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Cenazeye giden 3 kadının içerisinde bulunduğu otomobil şarampole uçtu Cenazeye giden 3 kadının içerisinde bulunduğu otomobil şarampole uçtu
"Bu anlar, çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi ve kısa sürede sosyal medyada yayıldı." - Görgü tanığı

Editör: AYHAN BAYRAKTAR