Büyükçekmece ve Esenyurt'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla, sahte akaryakıt fişleri üreterek milyonlarca lira haksız kazanç sağlayan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süren takip ve derinlemesine araştırmalar sonucu şebekeyi deşifre etti.

Akaryakıt Devi Satıldı! Yüzlerce İstasyonu Vardı...

Şebeke nasıl çalışıyordu?

Şüpheliler, benzin istasyonlarında edindikleri bilgi ve tecrübeleri kullanarak, özel olarak tasarlanmış cihazlarla sahte akaryakıt fişleri üretti. Bu fişler, çeşitli firmalara satılarak gider kalemi olarak gösterildi ve böylece vergi kaçakçılığı yapıldı. Şebeke, bu işlemlerden yüzdelik komisyonlar alarak büyük bir gelir elde etti.

Dolar Ve Brent Petroldeki Dalgalanmalar Akaryakıt Fiyatlarına Yansıyor

Ele geçirilen malzemeler

Operasyon sırasında, 6 adet slip basma cihazı, ilgili bilgisayarlar, binlerce basılmış ve basılmamış slip fiş ele geçirildi. Toplam değeri 18 milyon 500 bin lira olan sahte fişler, şüphelilerin ne kadar büyük bir operasyon yürüttüğünü gözler önüne serdi.

AKARYAKIT (8)

Tutuklanan şüpheliler

Şüpheliler, derinlemesine soruşturma ve takip sonucu tespit edilerek gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu, benzer suçlarla mücadelede emniyet güçlerinin kararlılığını ve başarısını gösteren bir örnek oldu.

Kaynak: İHA