Kars'ın soğuk yüzü, sıcak bir anıya dönüşüyor. Sarıkamış'ta, kışın acımasız koşullarında donarak şehit olan 90 bin askerimizin anısına yapılan kardan heykeller, bugün Sarıkamış Kayak Merkezi'nde halka açılıyor.

Türkiye Genelinde Devrim Yaratacak: Türkiye Kart ile Toplu Taşıma Daha Kolay ve Erişilebilir Hale Geliyor! Türkiye Genelinde Devrim Yaratacak: Türkiye Kart ile Toplu Taşıma Daha Kolay ve Erişilebilir Hale Geliyor!

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (8)

Bu etkinlik, tarihin en trajik olaylarından birini anımsatırken, ziyaretçilere derin duygusal bir deneyim vaat ediyor.

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (3)

Anma ve Hatırlama: Şehitlerimizin İzinde

Büyük Bir Ekip Çalışması

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (1)

Yaklaşık 15 kilometre uzaklıktan 200 kamyon kar taşınarak yapılan bu anıt eser, 9 kişilik bir ekibin özverili çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Kafkas Üniversitesi'nden Muhammet Hanifi Zengin ve ekibinin emekleriyle şekillenen bu heykeller, şehitlerimizin hatırasını onurlandırmak için tasarlandı.

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (4)

Törenin Özel Konukları

Bugün saat 15.00'de yapılacak olan açılış töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu anlamlı etkinlik, bakanların ve halkın geniş katılımıyla şehitlerimize layık bir saygı duruşunda bulunacak.

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (5)

Kars'ın soğuk yüzü, sıcak bir anıya dönüşüyor.

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (6)

 Bugün Kars'ta, tarih ve hüzün bir araya geliyor. Sarıkamış'taki bu anlamlı etkinlik, geçmişi hatırlamak ve geleceğe ışık tutmak adına önemli bir adım. Unutulmamalı ki, tarihini bilmeyenler, geleceğini şekillendiremezler.

Genç Gazete 90 Bin Şehidi Temsilen Kardan Heykeller Yaptılar (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR