Türkiye'nin siyasi gündemi, 2024 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki kritik görüşmeyle hareketleniyor. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday gösterme ve bazı şehirlerde MHP'nin adaylarının destekleneceği stratejisi üzerinde çalışıyorlar.

Headline-16

Heyetler Arası Görüşmelerin Sonuçları

Cumhur İttifakı kapsamında, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerdeki strateji, heyetler arası yapılan görüşmelerle neredeyse tamamlanmış durumda. Bugünkü liderler zirvesinde, heyetlerin yaptığı çalışmaların son şekli verilecek.

İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti İYİ Parti Bursa Adayı CHP’ye Geçti

30 Büyükşehirde Ortak Aday Planı

"AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adayla seçime gidecek ancak Adana, Mersin ve Manisa'da MHP'nin adayı desteklenecek." - Cumhuriyet Gazetesi

Ortak aday stratejisi, özellikle büyükşehirlerdeki seçim yarışını şekillendirecek. 2019 seçimlerinde olduğu gibi bazı şehirlerde MHP'nin adaylarına destek verilmesi planlanıyor.

Deprem İllerindeki Yönetim Stratejisi

Görüşmelerde, deprem illerinin yönetiminin AK Parti tarafından alınması, ancak Osmaniye ve Adana gibi illerin MHP'ye bırakılması üzerinde duruluyor. Ayrıca, 27 il belediyesinde AK Parti ve MHP işbirliğinin yapılacağı ve bu illerde de CHP'nin yönetimindeki belediyelere karşı ittifakın destekleneceği belirtiliyor.

Editör: Abdullah Argun