İstanbul’da 17 Ağustos 2026 Pazar günü Arnavutköy’den Silivri’ye, Beşiktaş’tan Küçükçekmece’ye kadar çok sayıda ilçede planlı elektrik kesintileri uygulanıyor. Kesintiler; abone ve şube bağlantısı, önleyici bakım, kapsamlı TM bakımı, yatırım ve dönüşüm, deplase, manevra ve yeni kablo bağlantısı çalışmaları nedeniyle farklı saat aralıklarında gerçekleştiriliyor.
Programda yer alan çalışmaların İş Sağlığı ve Güvenliği şartları gözetilerek yürütüleceği belirtildi. Gün içerisindeki kesinti saatleri bölgelere göre değişirken bazı çalışmaların 21.00’e kadar sürmesi planlanıyor.
Arnavutköy elektrik kesintisi
Arnavutköy’de 09.00-17.00 saatleri arasında abone/şube bağlantısı nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Kesintiden Hicret Mahallesi Ulubatlı Hasan Sokak etkilenecek.
Avcılar elektrik kesintisi
Avcılar’da farklı mahalle ve sokaklarda 09.00-17.00 saatleri arasında planlı çalışmalar gerçekleştirilecek.
Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Aydın Sokak ile Esenyurt Saadetdere Mahallesi 106., 98. ve Peyami Safa sokaklarında önleyici bakım nedeniyle kesinti yapılacak.
Ambarlı Mahallesi Eğitim, Rüzgarlı, Zafer ve İzci sokakları ile Denizköşkler Mahallesi Denizköşkler, Rüzgarlı, Tel ve Zafer sokaklarında abone/şube bağlantısı çalışması gerçekleştirilecek.
Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Köroğlu Sokak önleyici bakım çalışmasından etkilenecek. Ambarlı Mahallesi için ayrıca abone/şube bağlantısı kaynaklı bir kesinti kaydı bulunuyor.
Ambarlı Mahallesi Bilge, Etibank Tesisler Yolu, Fevzi Çakmak, Hasat, Hindi, Tarla, Özlem ve Şahin sokakları ile Cihangir Mahallesi Reşitpaşa Sokak kapsamlı TM bakımı nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında kesinti yaşayacak.

Bağcılar elektrik kesintisi
Bağcılar’da Bağlar Mahallesi 2. Sokak ve Koçman Sokak ile 1., 2., 3. ve Koçman sokaklarında kapsamlı TM bakımı yapılacak. Kesinti 09.00-17.00 arasında uygulanacak.
15 Temmuz Mahallesi Cami Yolu ve Koçman sokakları ile Bağlar Mahallesi Koçman Sokak da aynı saatlerde kapsamlı TM bakımından etkilenecek.
Sancaktepe Mahallesi 890., 892. ve 899. sokaklarda ise abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 09.00-14.00 saatleri arasında uygulanacak.
Bahçelievler elektrik kesintisi
Bahçelievler’de Şirinevler Mahallesi Bayburt, Tekel, Önder 1 ve Şehit Yarbay Cesur sokaklarında abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 07.30-11.30 saatleri arasında planlandı.
Siyavuşpaşa Mahallesi Pınar ve Şehit Hüseyin Uzunal sokaklarında kesinti 08.00-12.00, Soğanlı Mahallesi Güzeltepe ve Kocatepe sokaklarında ise 09.00-13.00 arasında uygulanacak.
Şirinevler Mahallesi Şeref Sokak için belirlenen kesinti saati 10.00-14.00 oldu.
Yenibosna Merkez Mahallesi Ali, Balkan ve Ferit Sıdal sokakları ile Hürriyet Mahallesi Yakut 1 Sokak abone/şube bağlantısı nedeniyle 12.00-19.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.
Başakşehir elektrik kesintisi
Başakşehir Kayabaşı Mahallesi’nde kapsamlı TM bakımı nedeniyle 09.00-18.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Aynı program kapsamında Fenertepe Sokak da kesintiden etkilenecek.
Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Aras, Balaban Deresi Çıkmazı, Kelkit Çayı, Meriç, Nilüfer Çayı, Seyhan, Simav, Vali Recep Yazıcıoğlu ve Çoruh sokaklarında kapsamlı TM bakımı nedeniyle kesinti 09.00-17.00 arasında sürecek.

Bayrampaşa ve Eyüpsultan’da gece kesintisi
Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Ferhatpaşa Sokak ile Eyüpsultan Topçular Mahallesi Ferhatpaşa Sokak manevra çalışması nedeniyle 00.00-07.00 saatleri arasındaki kesinti programına dahil edildi.
Beşiktaş ve Şişli elektrik kesintisi
Beşiktaş Mecidiye Mahallesi Palanga Sokak için abone/şube bağlantısı çalışması nedeniyle kesinti 10.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak.
Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi Kardeşler Sokak, Gayrettepe Mahallesi Prof. Dr. Bülent Tarcan Sokak ile Şişli 19 Mayıs Mahallesi Aytekin Kotil Sokak kapsamlı TM bakımından etkilenecek.
Şişli Fulya Mahallesi’nde ise Akıncı Bayırı, Aytekin Kotil, Ayşecik, Bahçeler, Bozova, Butan, Bülbül, Cami 1, Denizhan, Emiroğlu, Galipbey, Güngören, Hüseyin Cahit Yalçın, Mehmetçik, Ortaklar, Pehlivan, Prof. Dr. Bülent Tarcan, Sakız Ağacı, Uygar, Vefa Deresi, Yeşil Çam, Örmeci, Öğretmen Nigarhanım, Ünsal ve Şehit Niyazi sokaklarında kesinti 10.00-17.00 arasında uygulanacak.
Büyükçekmece elektrik kesintisi
Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi Başak 3, Eski Cami 1, Gülfem, Gümüşsuyu, Kaya 2, Sivas, Trakya 2, Tuncer ve Şentürk sokaklarında önleyici bakım çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Çatalca elektrik kesintisi
Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Süleyman Bingöl ve İstasyon sokakları ile Kaleiçi Mahallesi İstasyon Sokak, yatırım ve dönüşüm çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.
Çatalca’nın bazı bölgeleri ayrıca Silivri’de gerçekleştirilecek kapsamlı bakım çalışmalarından da etkilenecek.

Esenyurt elektrik kesintisi
Esenyurt Zafer Mahallesi Haramidere Yolu Sokak için abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 09.00-12.00 saatleri arasında planlandı.
Saadetdere Mahallesi 106., 98. ve Peyami Safa sokakları da Avcılar Mustafa Kemalpaşa Mahallesi’ni kapsayan önleyici bakım çalışması kapsamında 09.00-17.00 arasında kesintiden etkilenecek.
Eyüpsultan elektrik kesintisi
Eyüpsultan Göktürk Merkez Mahallesi İstanbul Sokak yatırım/yeni kablo bağlantısı çalışması nedeniyle 09.00-17.00 arasında elektriksiz kalacak.
Güzeltepe Mahallesi’nde önleyici bakım nedeniyle üç ayrı çalışma programı bulunuyor. Kesintiler 09.00-18.00 saatleri arasında uygulanacak.
İlk çalışma kapsamında 1. Neşeli, 1. Serin Çıkmazı, Ardıç, Arkın, Avcı, Açangül, Açıkyüz, Barbaros, Barış, Ekin, Ender, Eren, Gün, Güzeltepe, Hazal, Kale, Kamer, Kırlangıç, Latife, Metin, Narin, Nazik, Orbay, Rasat, Tevfik Fikret, Uluğbey, Varis, Yeni Duvar, Yeni Okul, Yunus Emre, Zarif, Zorlu Yokuşu, Ziya Gökalp, Önal ve Üçevler Üstü sokakları etkilenecek.
İkinci çalışma Düz, Ilgaz, Latife, Mareşal Fevzi Çakmak, Olcay, Sevhan, Uluğbey, Yeni Bayır ve Yunus Emre sokaklarını kapsıyor.
Üçüncü çalışma programında ise 1. Güleryüz, 2. Esen, Avşar, Barbaros, Buğra, Darvadi, Doğa, Doğu, Gökçe, Gülzade, Güzelduvar, Güzeltepe, Kırlangıç, Kiraz, Levent, Mareşal Fevzi Çakmak, Mor Salkım, Sevhan, Tabya Yokuşu, Turna, Uluğbey, Yeniçeri, Yunus Emre, Önal, Özbek, Üzüm, Üçevler Üstü, İslim ve İtimat sokakları yer alıyor.
Yeşilpınar Mahallesi Mercan Sokak için abone/şube bağlantısı kaynaklı kesinti 12.00-15.00 arasında uygulanacak.
Fatih elektrik kesintisi
Fatih Ali Kuşçu Mahallesi Aslanhane, Büyük Karaman, Mıhçılar ve Nalbant Demir sokaklarında abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 09.00-17.00 saatleri arasında olacak.
Karagümrük Mahallesi Ata, Dr. Ali İsmet Gençer, Dumlupınar, Kaleboyu, Keçeci Meydanı, Kuru Çınar, Neyzenler, Sofalı Çeşme, Zeynelağa, Zeynelağa Çıkmazı, Çalı Çıkmazı, Çınarlı Bostan ve Özgüven sokaklarında çalışma 09.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek.
Şehsuvar Bey Mahallesi Arapzade Ahmet, Behramçavuş, Düzgün, Sergerdeler Çıkmazı ve Ördeklibakkal sokaklarında kesinti 09.00-14.00 arasında sürecek.
Cerrahpaşa Mahallesi Koca Mustafapaşa Sokak için planlanan kesinti ise 16.00-21.00 saatleri arasında uygulanacak.
Gaziosmanpaşa elektrik kesintisi
Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi 931. Sokak ile Sultangazi 75. Yıl ve Yunus Emre mahallelerinin bazı sokaklarında yatırım/dönüşüm çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi 826., 840., 859., 859/3., 860., 860/1., 861., 862., 863., 864., 865. ve Dr. Gürkan Ceylan sokakları ise önleyici bakım nedeniyle 09.00-18.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.

Güngören elektrik kesintisi
Güngören Güneştepe Mahallesi’nde deplase çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Kesintiden Bağdat, Demirci, Denizci, Dicle, Fener, Gaye, Gündoğar, Işık, Kuyulu, Kibar, Rezaki, Sayar, Soğanağa, Yalçın, Yeşiltepe, Şehit Erdal Çınar, Şehit Tarık Altınbaş ve Şehitler sokakları etkilenecek.
Kağıthane elektrik kesintisi
Kağıthane Şirintepe Mahallesi Abide, Adil, Aşiyan ve Gümüşhane sokaklarında yatırım/dönüşüm çalışması nedeniyle kesinti 09.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak.
Emniyet Evleri Mahallesi Güçlü Sokak; Ortabayır Mahallesi Aba, Adatepe, Bacadibi, Bacadibi Çıkmazı, Gülbaş, Harman, Kırlangıç, Sarıgöl, Zigana, Çamardı, Çeşmebaşı ve Şair Çelebi sokakları önleyici bakım programında yer alıyor.
Çeliktepe Mahallesi’nde Buhara, Cengiz, Depo Arkası, Depo Arkası Çıkmazı, Derya, Elif, Fatih Sultan Mehmet, Han, Hayat, Kahramanlar, Karahisar, Kubilay, Sipahi, Yeniçağ, Çağ, İmalat, Şairane ve Şehit Doğan Ayaz sokakları da 09.00-17.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.
Gürsel Mahallesi Akman, Festival, Gülay, Işıklı, Işıklı Çıkmazı, Mercek, Nurtaç, Selma, Seğmen, Yelken, Yeşiltepe, Çevrem ve İcabet sokaklarında abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 10.00-14.00 arasında olacak.
Seyrantepe Mahallesi Altınbaşak, Cihangir, Doğan, Ebru, Ecrin, Gülendam, Leman, Site, Yayıncılar, Çalışkan, Çelikay, Çiğdem ve İbrahim Karaoğlanoğlu sokaklarında ise kesinti 12.00-16.00 saatleri arasında uygulanacak.
Küçükçekmece elektrik kesintisi
Küçükçekmece Gültepe Mahallesi 1. Sevim, 1002., 1003., 1005., 1007., Belli, Reyhan, Salihli, Saygı, Sekman, Sevgi, Şahinler, Şehit Özcan Demirci ve Şehit Özgür Güven sokaklarında kesinti 09.00-17.00 saatleri arasında planlandı.
İnönü Mahallesi Sami Paşa ve Yazı Tepe sokakları ile 3. Lale ve Kayalı sokaklarında abone/şube bağlantısı nedeniyle kesinti 11.00-14.00 arasında uygulanacak.
Aynı mahallede 4. Gül ve Yeşil sokaklarında elektrik kesintisi 13.00-17.00 arasında olacak. Cumhuriyet Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Sokak da aynı saat aralığında kesintiden etkilenecek.
Sarıyer elektrik kesintisi
Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde kapsamlı TM bakımı nedeniyle elektrik kesintisi 00.00-06.00 saatleri arasında planlandı.
Reşitpaşa Mahallesi’nde ise kapsamlı TM bakımı nedeniyle 09.00-18.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak. Katar Sokak da çalışma programında yer alıyor.

Silivri ve Çatalca’da geniş kapsamlı kesinti
Silivri Akören Mahallesi ile Çatalca’nın Ferhatpaşa ve Kabakça mahallelerinde kapsamlı havai hat bakımı nedeniyle kesinti 09.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak.
Silivri Akören Mahallesi’nde Altay, Aliman, Arabacı, Baba Küstü, Bağlarbaşı, Burgu, Cambazoğlu, Cedid Alipaşa, Ceviz Bağları, Cevizdere, Değirmencioğlu, Emir Külal, Er, Eşrefoğlu, Fanatik, Göldağı, Gürsel, Halil Çeşme, Hanice, Hatip, Herkül, Karaman, Kepçeli, Kıvırcık, Korucu, Korucuoğlu, Kirazlımescit, Leylek Kavak, Merkez, Ortakuyu, Oyalı, Paşa, Perşembe Çıkmazı, Sağlık, Seher Yıldızı, Sultan Çeşme, Söğüt Pınar, Çarşamba Çıkmazı, Çukurçeşme, Özay, Ümit Aksun ve İncir Bağları sokakları etkilenecek.
Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi Ardıç Sokak ile Kabakça Mahallesi Cemal Ogan, Fesleğen, Günçiçeği Çıkmazı, Halitpaşa, Hanice, Liman, Madalya Çıkmazı, Okan Çıkmazı ve Yavuz Selim sokakları da aynı program kapsamında bulunuyor.
Silivri Kadıköy Mahallesi Kadıköy Sokak, Kavaklı Mahallesi Özbay Sokak ve Ortaköy Mahallesi Doğuhan Sokak ile Çatalca Elbasan ve Ovayenice mahallelerinin bazı noktalarında kapsamlı TM bakımı yapılacak.
Çatalca Elbasan Mahallesi’nde Atölye, Gurbet Çıkmazı, Gözde, Gözlem Çıkmazı ve Ovayenice Elbasan Yolu, Ovayenice Mahallesi’nde ise Baki, Damlıca, Dilruba Çıkmazı, Dinamik Çıkmazı, Dirhem Çıkmazı, Divan, Ebrar, Ecla, Kadıköy ve Özbay sokakları kesintiden etkilenecek.
Silivri Selimpaşa Merkez ve Selimpaşa mahallelerinde de kapsamlı TM bakımı nedeniyle 09.00-17.00 arasında kesinti uygulanacak.
Silivri Balaban Mahallesi Şeftali Sokak, Mimar Sinan Mahallesi Arslangazi, Atakan, Ayşe Hanım, Ensar, Evra, Feyyaz Altınorak, Gelincik Çıkmazı, Gül, Hanımeli, Hürrem, Mehmet Özhüsrev, Nilüfer, Orkide, Ortanca, Sardunya, Yonca, Yünem ve Çiğdem sokakları aynı saatlerde kesintiden etkilenecek.
Semizkumlar Mahallesi’nde ise Ahlat, Akdiyen, Alıç, Aliş Sorucu, Aras, Atayolu, Balamir, Balsuyu, Baykara, Başkumandan Mustafa Kemal, Bedri Rahmi, Behram Özsoy, Canik, Deniz, Denizci, Denizevler, Denizkent, Dirlik, Emiroğlu, Erde, Ergene, Erguvan, Ergül, Fahrettin Yetkin, Ferman, Feyyaz Altınorak, Gazezoğlu, Gediz, Güray, Güzide, Hanımeli, Haside, Hayrat, Hüseyin Avni Aktarma, Ihlamur, Karaoğlan, Karınca, Kelebek Çıkmazı, Korhan, Kum, Kurşun, Köklü, Limon, Meriç, Mimkent, Mimoza, Necati Kalfa, Nene Hatun, Neşe, Oflu, Operatör Doktor Hüsnü Öztürk, Otman, Plato, Profesörler Çıkmazı, Reşit, Rıfat Engin, Rızabey, Rumeli, Rüzgarlı Bahçe, Sakarya, Salı, Salkım Söğüt, Salih, Salih Gidemez, Samanyolu, Sandalcı, Sansar, Sardunya, Sargün, Savcı Beyler, Saide Hanım, Sefalı, Sekmen, Selvi, Serdaroğlu, Sümeyye, Sütçü, Sinan Çıkmazı, Site, Tanzim, Taç, Taşkent, Temel Erdoğan, Tepecik, Terakki, Tezeller, Tunçlu, Türkan, Ufuk, Ulubatlı, Vadi, Vefakar, Veysel Karani, Yakacık, Yalı, Yalıkent, Yayla, Yekte, Yemeni, Yeşilkent, Yıl, Yıldırımlar, Yücedağ, Yüzbaşı, Zulal, Ziya Arslan, Çay, Çelikler, Çınar, Öncü, Öner, Özbek ve Öğretmenler bölgelerinde kesinti 09.00-17.00 arasında uygulanacak.
Sultangazi elektrik kesintisi
Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nin bir bölümünde Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesi’ni de kapsayan yatırım/dönüşüm çalışması nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Bu çalışma kapsamında 75. Yıl Mahallesi’nde 1319., 1320., 1321., 1322., 1323., 1324., 1324/2., 1325., 1325/1., 1326/1., 1328., 1329., 1331. ve Cumhuriyet sokakları; Yunus Emre Mahallesi’nde 1331., 1331/2. ve 1332. sokakları etkilenecek.
75. Yıl Mahallesi’ndeki diğer yatırım/dönüşüm çalışmasında 1303., 1303/1., 1304., 1306., 1306/1., 1307., 1308., 1309., 1310., 1311., 1313., 1315., 1321., 1322., 1323., 1324., 1324/1., 1325., 1326., 1326/1., 1326/2., 1326/3., 1327., 1328., 1331., Cumhuriyet ve Şehit Yusuf Yengin sokakları bulunuyor.
Yine 75. Yıl Mahallesi’nde 1302., 1303., 1303/1., 1304., 1315., 1316., 1317., 1318., 1319., 1320., 1321., 1324/1., 1328., 1329., 1351., 1352., Cumhuriyet, Fevzi Çakmak, İstiklal ve Şehit Yusuf Yengin sokakları ile Zübeyde Hanım Mahallesi 1298., 1300., Fevzi Çakmak ve Gazi sokakları 09.00-17.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek.
Sultançiftliği Mahallesi 170. Sokak için abone/şube bağlantısı kaynaklı kesinti 10.00-18.00 arasında uygulanacak.
İsmetpaşa Mahallesi 122., 125/1., 126., 152., 153., 154. ve 155. sokaklarda kesinti yine 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.
50. Yıl Mahallesi 2000. Sokak ise 13.00-17.00 saatleri arasında abone/şube bağlantısı çalışmasından etkilenecek.
İstanbul’da elektrik kesintileri saat kaça kadar sürecek?
17 Ağustos 2026 tarihli programda kesinti süreleri bölgeye göre farklılık gösteriyor. Programdaki en geç bitiş saatlerinden biri Fatih Cerrahpaşa Mahallesi Koca Mustafapaşa Sokak için 21.00 olarak belirtilirken, bazı bölgelerde çalışmalar 12.00, 14.00, 15.00, 17.00, 18.00 veya 19.00’da tamamlanacak.
Kesintilerin nedenleri arasında abone/şube bağlantısı, önleyici bakım, kapsamlı TM bakımı, kapsamlı havai hat bakımı, yatırım/dönüşüm çalışması, yatırım/yeni kablo bağlantısı, manevra ve deplase çalışması bulunuyor.





