Bursa'nın üç büyük ilçesinde, tehlike arz eden metruk binaların yıkılması için harekete geçildi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri kapsamında, toplam 16 mahallede yer alan tehlike saçan yapılar için yıkım kararları açıklandı. 

Metruk yapıların yıkımı, Bursa'da devam eden bir mücadele olarak ön plana çıkıyor. Belediyeler, bu yapıların yıkılmasının önemini vurgulayarak, vatandaşların güvenliğini sağlama konusunda kararlı olduklarını belirtiyor. Yıkım kararları, ilgili mahallelerdeki tehlike arz eden yapıların belirlenmesiyle birlikte duyuruldu.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediyeleri tarafından yapılan açıklamalarda, yıkımı planlanan binaların adresleri tek tek paylaşıldı. 

Yıkım kararı alınan binaların sahiplerine, yapıların güvenli bir şekilde yıkılması için belirli bir süre tanındı. Bu süre içinde gerekli işlemlerin yapılmaması halinde, belediyeler 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca yıkımı kendileri üstlenecek ve masraflar yapı sahibine yansıtılacak.

YILDIRIM

 Yıldırım'daki yıkım yapılacak noktanın Değirmenönü Mahallesi Şehitler Caddesi No:180 olduğu belirtildi.

OSMANGAZİ

Osmangazi'de yıkım yapılacak noktaların adresleri şöyle:

Kuruçeşme Mahallesi 8. Sakarya Sk. No:8

Bağlarbaşı Mahallesi  2. Yamaç Sk. No:14 (Sanayi Cad. No:238)

Kocanaip Mahallesi 5. Çayır Sk. No:11 

Kocanaip Mahallesi 5. Çayır Sk. No:23 

Çekirge Mahallesi 1. Fırat Sk. No:1

Başkan Gürhan Akdoğan: "Bursa ovası da, sanayisi de sahipsiz değildir" Başkan Gürhan Akdoğan: "Bursa ovası da, sanayisi de sahipsiz değildir"

Tuna Mahallesi Sever Çk. Sk. No:12 

İntizam Mahallesi Yenigün Sk. No:49 

Pınarbaşı Mahallesi Alacahırka Cad. No:21

Fatih Mahallesi Çelebi Mehmet Blv. No:80

NİLÜFER

Nilüfer'de yıkım yapılacak 7 noktanın adresleri ve mal sahipleri paylaşıldı.

S.NO. Mahalle Adres Mal Sahibi
1 Gümüştepe Gümüştepe Mah. Nilüfer cad.  Yamaç Sok. No:3  7390 Ada 1 Parsel Ergun TOPUZER
2 Dumlupınar Dumlupınar Mah. Sergen Sok. No:2  5410 Ada 5 Parsel Ramazan BOZDEMİR
3 Balat Balat Mah. Selimiye Cad. No:4 2617 Ada 3 Parsel KÖSOB Bölge Müdürlüğü
4 Esentepe Esentepe Mah. Sok.  No:14 No:12 2217 Ada 75-76 Parsel Hüseyin YAŞAROĞLU
5 İrfaniye İrfaniye Mah. 1. Bağlar Sok.No:29 156 Ada 1 Parsel İsmail GÜCÜK-Mustafa GÜCÜK-Kıymet AKALP-Firdes GÜCÜK-İsmail GÜCÜK-Fatma TEZEL-Mustafa GÜCÜK 
6 Akçalar Akçalar Mah. Kurtuluş Cad. No:22 8216 Ada 20 Parsel Emin ÖZALAŞAN
7 Karacaoba Karacaoba Mah. 2. Sok. No:14 1501 Ada ve 1502 Ada Kadriye ORCAN, Ummugül TÜRKER, Ayla YAKAR, İsmail ORCAN, Sevgül ÇAY, Mehmet ORCAN, Kadriye KUNİLİ, Cemile BAYRAKTAR, Nurgül YAVAŞ, Sevinç FİDAN, Leyla ERDEN, Ahmet BAYRAKTAR

Belediyelerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Belediyemiz teknik elemanlarca yapının yıkılacak derecede tehlike oluşturduğu görülerek mail-i inhidam raporu düzenlenmiştir.
Yapı sahibi olarak, mail-i inhidam yapının tarafınızdan 10 gün içerisinde güvenliğinin alınarak yıkılması ve molozlarının kaldırılması gerekmektedir.
Yukarıda ilanı yapılan yapılar 30 günlük ilanı müteakip 10 gün içerisinde yıkılmadığı takdirde, 3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesi uyarınca belediyemizce resen yıkılarak yıkım masrafının yüzde 20 fazlası ile tarafınıza tahakkuk ettirilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi