AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, Antalya'da kendisine ait olduğu iddia edilen 600 daireye ilişkin soruları yanıtladı. Altınok, "Turgut Altınok adına bir tapu çıkaramadılar" diyerek iddiaları yalanladı ve gazetecilere eleştirilerde bulundu. Altınok, istifa etmesi gerekenin kendisi değil, rakibi Mansur Yavaş olduğunu belirtti.

Keçiören'de bir müze açılışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Altınok, kendisine yönelik mal varlığı iddialarını sert bir dille reddetti ve "Yalan üzerine bana soru soruyorsunuz" ifadesini kullandı. Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'dan daire aldığını ve kızına şirket kurduğunu iddia ederek, "Ankaralıya anlatacak bir şeyi yok" dedi.

O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Altınok, Antalya'daki dairelere dair iddiaların asılsız olduğunu tekrarlayarak, bu iddiaları ortaya atanlar ve yayınlayan gazetecilerin özür dilemesi gerektiğini vurguladı. "Turgut Altınok diye bir tapu yok Antalya'da" diyen Altınok, ispat edemeyenlerin özür dilemesi gerektiğini söyledi. Bu olay, Ankara'daki yerel seçim öncesi siyasi gündemin önemli maddelerinden biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: Sözcü