6 Şubat 2023'te Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremler, Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı'nda büyük bir yıkıma neden oldu. Deprem, 52 kişinin ölümüne yol açarken, yapılan incelemeler sonucunda, apartmanın aslında bir patlıcan tarlasına inşa edildiği ortaya çıktı. Bu durum, yapı güvenliği ve inşaat standartlarına ilişkin ciddi soru işaretlerini beraberinde getirdi.

5 Mayıs Pazar Günü Yurtta Hava Nasıl Olacak? 5 Mayıs Pazar Günü Yurtta Hava Nasıl Olacak?

Müşteki Neslihan Kazancı, yaşanan felaketin ardından duygularını, "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler. Babamı kumun içinden çıkardık. Ne hikmetse çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen aralarında çok kısa bir mesafe olmasına rağmen o bölgede neden Reyyan Apartmanı yıkıldı. Sorumlu olan kişilerin hepsinden şikayetçiyim." sözleriyle ifade etti.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında, tutuklu sanıklar Mesut Vahit Kazancı, Muhammet Karaaslan ve Harun Gümüşer, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verirken, tutuksuz sanık Nasuh A. ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddetti ve daha önceki ifadelerini tekrarladılar. Özellikle Harun Gümüşer, 25 yıllık mühendislik deneyimine vurgu yaparak bilirkişi raporunu eleştirdi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlarından 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Duruşmaya katılan diğer müştekiler de sanıkların cezalandırılmasını talep ederek, adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: tgrthaber.com.tr