TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun otuzbeşinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Karaman Futbol Kulübü'nü 1-0 yenerek 8.sıradaki yerini korudu.

   Play-off iddiasından uzaklaştıktan sonra artık ligde prestij maçları oynayan temsilcimiz İnegölspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı maçta Karaman FK'yı yenmeyi hedeflemişti.

   Buna karşın konuk ekip Karaman FK ise topladığı 42 puanın ve sıralamadaki yerinin vermiş olduğu rahatlıkla temsilcimizi yenmenin hesaplarını yapıyordu.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın ilk gollük pozisyonunu konuk ekip 3.dakikada Mete Yıldız ile yakalasa da bundan yararlanamadı.Temsilcimiz 20.dakikada Furkan Özyapı ve 30.dakikada Orhan Aktaş ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı.

38.dakikada konuk ekip İbrahim Can Köse ile yakaladığı mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Tam ilk yarı böyle bitecek derken 44.dakikada temsilcimiz Ömer Gür ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısında da oyun hakimiyetini sürdüren temsilcimiz bu yarıda Ömer Gür, Furkan Özyapı, Serhat Baştan ve Nadir Çiftçi ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Buna karşın konuk ekibin İbrahim Can Köse ve Anıl Batın Aydın ile yakaladığı pozisyonları kalecimiz Bekir Sevgi yerinde duruşları ve müdahaleleri ile bertaraf etmesini bildi.

Bu arada 67.dakikada Nadir Çiftçi'nin şutunda top üst direkten geri geldi. İkinci yarıdaki uzatma bölümünde de başka gol olmayınca müsabaka da temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor, bu galibiyetle iç sahadaki başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Puanını 47'e yükselten temsilcimiz 8.sıradaki yerini de korumuş oldu.

   Artık prestij maçları oynamaya başlayan temsilcimizin bu maçta genç oyunculara yer vereceğini düşünüyordum, fakat yanıldım. Kiralık olarak gelen gençler yerine sezon başında profesyonel olarak A Takıma alınan 5 genç oyuncu ile pekala devam edilebilir.

Üstelik kendi sahamızdaki son iki maçta kadroya alınan ve sakatlığı da geçmiş bulunan Berat Türkseven'e hiç süre verilmemesini de anlamış değilim. Teknik heyetimizden bundan sonraki haftalarda bu gençlerimize süre verilmesini bekliyoruz.

   Temsilcimiz İnegölspor, gelecek hafta pazar günü saat 15.00'te, play-off iddiasını sürdüren Isparta 32 Spor'un konuğu olacak. Temsilcimize bu maçta başarılar diliyorum.

MÜSLİM SERBEST