İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, parti yöneticileri ve meclis üyeleri ile birlikte Avarlar Kavşağı'nda yapımı devam eden köprülü kavşakta incelemelerde bulundu.
YATIRIMLARA DEVAM
Şahin yaptığı açıklamada; "15 Temmuz Türkiye'de demokrasiyi, kalkınmayı, büyümeyi, değişimi, 2023 hedefini kesintiye uğratma teşebbüsünün halkımızın, milletimizin sokaklara dökülerek geri püskürtmesinden sonra, ülkesine sahip çıkmasından sonra yeniden eski düzene, yatırıma, büyümeye, kalkınmaya, gelişmişliğe, 2023 hedeflerine doğru çalışma şeklimizle olduğumuz gibi devam ediyoruz. Bursa-Ankara Karayolu üzerinde İnegöl'ün çevreyolu istikametinde trafiği rahatlatacak, kesintisiz ulaşımı sağlayacak, konforlu ulaşımda enerji tasarrufundan tutun hava kirliliğine kadar birçok noktada şehrimize katkı sağlayacak yatırımlara devam ediyoruz. İnegöl istikametinde AK Parti iktidara geldikten sonra garaj mevki dediğimiz istikamette kavşak çalışmasını bitirdik. İnegöl-Yenice'de kavşak çalışmamızı bitirdik. Daha sonra trafik kazalarının çok yoğun olduğu Oylat ve Hasanpaşa kavşağımızı bitirdik. İnegöl OSB'de çok trafik kazası oluyordu, çok trafik birikiyordu, hem enerji tasarrufu hem de hava kirliliği konusunda şehrimize katkı sağlayacak bir yatırımı bitirerek hizmete açtı"
SÜREÇ 1-2 AY UZADI
"Yine aynı şekilde İnegöl'de bir kangren haline gelmiş olan Avarlar Kavşağı'nda trafiği kesintisiz sağlayacak ve Bursa-Ankara yolu üzerinde seyahat eden araçların durmadan seyirlerini sürdürebilme imkanı sağlayacak kavşak çalışmasını yerinde inceliyoruz. Burada bir takım zeminle ilgili problemler oluşmuş, bilgilerini aldık. Halledilemeyecek bir mesele değil. 1-2 ay süreci uzatacak da olsa sene sonunda bu kavşağın bitmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
KURBAN BAYRAMINA BİTECEK
"Alibeyköy ve Kulaca'yı ana yolun üzerinde giriş-çıkışlarıyla kontrol altına alan Kulaca Kavşağı'mızı da Kurban bayramına yetiştirmek gibi bir hedef var" diyen Şahin; "Havalar iyi gidiyor, inşallah Kurban bayramına yetiştirilecek. Hizmetler bitiyor mu? Bitmez. Yol üzerinde şehrimizi ilgilendiren alanlar içerisinde Şehitler noktasında ve Çitli-Kınık mevkiinde kavşaklara ihtiyacımız var. Bununla ilgili mevcut projeler bitmeden çalışmaya başlıyoruz. Önümüzde sürekli hedefler, yeni plan ve programlar var. Allah kısmet ederse Bursa'dan Ankara'ya veya Bursa'dan İnegöl'e, Bursa'dan Eskişehir'e seyahat ederken çok rahat, konforlu bir şekilde seyahat imkanı sağlayacak altyapıları tamamlıyoruz"
17 KİLOMETRELİK AYDINLATMA
"Bundan 3,5 sene önce İnegöl'de Köfteci Orhan'ın oradan şuanki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin oraya kadar bir aydınlatma vardı. Bu aydınlatmada tesisat eskiydi, yarısı yanmıyordu. Yaptığımız girişimlerle Akıncılar Mahallesi'nin oradan Oylat Kavşağı'na kadar 17 km'lik bir aydınlatmayı İnegöl'e kazandırdık. İnegöl'den geçerken ve İnegöl'de seyahat ederken ışıl ışıl bir yoldan seyahat ediyoruz. Bunlar şu anda hizmete alınıyor olan ve fiilen devam eden yatırımlardır. Lakin ihalesi yapılmış ama çeşitli teknik mevzuatlardan dolayı, hukuki mevzuatlardan dolayı sürecin devam ettiği Kozluca ve Mesudiye altgeçitleri ile ilgili süreci de Ankara'da ilgili kurumlardan çözümü konusunda bekliyoruz. Bu ihalenin içerisinde Mezit 4 ve 5 köprüleri de var. Bunlar da değişecek. Tahtaköprü'den Güneykestane'ye inen bir baks vardı, bu çatlamıştı. Oraya her gittiğimizde görüyorduk, büyük tehlike arz ediyordu. Bu yoldan çok ağır tonajlı kamyonlar geçiyor. Oranın da bayrama kadar yenilenmesiyle alttan geçen ziraatçılarımız ve üstten geçen sürücülerimizi güvenliğe alacağız" ifadelerini kullandı.
BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Şahin, şöyle devam etti: "İnegöl'ün civarındaki yatırımlara devam ediyoruz. Teknik bir mevzuattan dolayı İnegöl ile Yenişehir arası İnegöl'den 2. OSB'ye kadar olan istikamet 6 km duble yapılacak. Hukuki bir mevzuata takıldı. Bu konuda da yetkili kurumların karar vermelerini bekliyoruz. Karayolları ulaşımıyla ilgili çalışmalarımızı olağan gücümüz ve hızımızla devam ettiriyoruz. Proje bitmez. Her geçen gün şehir büyüyor, ekonomi büyüyor, yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bu ihtiyaçlara binaen uzun vadede yeni yatırımlarımız var. Bunların da projelendirilmesini yapacağız. Çok şükür ki insanımız istikrara, demokrasiye, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemizin selametine sahip çıktılar. Hizmet kaldığı yerden devam ediyor. Halkın hizmeti... Çapulcuların yaptığı hizmet değil. Millete yapılması gereken hizmet devam ediyor. Altyapısı, üstyapısı, siyaseti, ekonomisi, sporu, kültürü, sanatıyla olduğu gibi devam ediyor. Büyümeye devam edeceğiz. Türkiye sadece kendi coğrafyasında değil inanç silsilesinde Türkiye'den çok şey bekleyen insanlara el uzatmaya devam edecek. Gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak. Biz mücadeleler ile bu noktaya geldik. Mücadeleden geri adım atmadan bildiğimiz, inandığımız doğrultuda ilerlemeye devam edeceğiz"