Olay Trabzon'un Çaykara ilçesinde yaşandı.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı istifa etti

Seçimi Kaybeden Eski Muhtar, Yeni Muhtarı Şikayet Etti

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinde, 137 oy alarak seçimi kazanan Hasan Asan'a karşı, 3 dönemdir muhtarlık yapan Yakup Toprak 111 oy ile yenilgiye uğradı. Eski muhtar, rakibinin geçmişteki bir imar suçu nedeniyle adaylığının geçersiz olduğunu iddia ederek İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Her İki Muhtar Adayının da Sicil Kaydı Çıktı

Mahkeme sürecinde, Hasan Asan'ın 2017 yılında Uzungöl'de yaptığı apart otel ile ilgili imar suçu nedeniyle aldığı adli ceza ortaya çıkınca, muhtarlık mazbatası verilmedi.Genç Gazete Muhtarlık Seçimi Tekrarlanacak (1)

Bu durumu öğrenen Asan, aynı suçtan sicili bulunan eski muhtar Toprak'ı şikayet etti. İlçe Seçim Kurulu, iki adayın da muhtar olma şartlarını taşımadığına hükmederek, seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

 Adaylardan Hasan Asan, “2017 yılında Uzungöl'de bir apart otel yaptım. Daha önce yapılan işlem engel teşkil etmiyordu, 2019'da yasa değişti. 1 seneden fazla ceza alan her kimse seçilme yeterliliğini yitiriyordu. Biz de öyle bir engele takıldık. 12 yıllık muhtar rakibimdi, şikayet etti. Muhtarlık düştü. Onun da aynı suçu vardı ve biz onu önceki seçimde şikayet etmedik ama o seçimi kaybedince tuttu bizi şikayet etti. Bunun üzerine biz de onun muhtar olmaması için kendisini şikayet ettik, o da muhtarlığı alamadı. Şimdi 2 Haziran'da yeniden mahallede seçime gidilecek, ikimiz de muhtarlık yarışına giremeyeceğiz” dedi.

  Eski muhtar Yakup Toprak da: “Rakibim benden çok oy aldı. Hukuki olarak işlemiş olduğu suçtan ötürü muhtarlık yapması mümkün değildi. Ben kendisini şikayet ettim. Aynı suçun benim de işlediğim ortaya çıkınca YSK 2 Haziran’da yeniden seçim yapılmasına karar verdi” diye konuştu.

Genç Gazete Muhtarlık Seçimi Tekrarlanacak (2)Yeni Seçim yapılacak

Çaykara İlçe Seçim Kurulu, 2 Haziran 2024'te yapılacak olan yeniden seçimde, Hasan Asan ve Yakup Toprak haricinde başka adayların da yarışmasını bekliyor. 

Kaynak: İHA