Geleceğin Meslekleri

Günümüzün şartları ve gelecekte yaşanması beklenen gelişmelerin ışığında revaçta olacak mesleklere şunları örnek verebiliriz:

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Uzmanları

Ticari ve Endüstriyel Tasarımcılar

Siber Güvenlik

Veri Mühendisleri

Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanları

FinTech Mühendisleri

Yazılım Mühendisleri ve Uygulama Geliştiricileri

Sürdürülebilirlik Uzmanları

İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır

Geleceğin Bu Meslekleri İçin İhtiyaç Duyacağınız Beceriler

Yukarıdaki ve bunlara benzer mesleklere bakıldığında gelecekte ihtiyacınız olacak temel becerilerin şunlar olduğunu söyleyebiliriz:

Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği Bursa'da mesleki eğitimde MÜSİAD iş birliği

Yaratıcı düşünce

Analitik beceri

Teknolojik okuryazarlık

Merak ve yaşam boyu öğrenme

Dayanıklılık, esnek çalışmaya uygunluk

Empati, aktif dinleme ve dikkat

İstihdam Artışı Beklenen Meslekler Nelerdir Uygun Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır 1

Başarılı Bir Kariyer Planlaması Nasıl Yapılır?

Geleceğin mesleklerine ve gerektirebileceği becerilere göz attığımıza göre sıra geldi nasıl başarılı bir kariyer oluşturabileceğiniz konusuna. Aşağıdaki ipuçları size yardımcı olabilir:

Kendinizi inceleyin

Yapmaktan hoşlandığınız şeyler ve değer verdiğiniz şeyler, çalışma zamanınızı nasıl geçirmek istediğinize ilişkin yararlı göstergeler olabilir. Tutkunuzu bulmak ve takip etmekten bahsetmiyoruz; bu yaklaşım yanıltıcı ve kafa karıştırıcı olma eğilimindedir. Ancak yaptığınız şeyle ilgili olarak enerjik ve hatta heyecanlı hissetmek istemek doğru yolda olduğunuzu gösterir.

Motivasyonlarınızı düşünün.

Kendinizle ilgili bir liste hazırladıktan sonra çalışma motivasyonlarınıza dönün. Belki de benzer mesleklere göre daha yüksek giriş seviyesi maaşı verecek veya her yerden çalışabilmeniz için daha fazla esneklik vaat eden bir kariyer istiyorsunuz . Çoğu kariyer istediğiniz her şeyi içermeyecektir, bu nedenle önceliklerinizi anlamanız önemlidir.

Uzun vadeli hedeflerinizi düşünün

Hayatınızın en mükkemmel hali nasıl? Ne gibi hedefleriniz var? Onlara ulaşmanın neleri gerektirebileceğini anlamanıza yardımcı olmak için hem kişisel hem de profesyonel uzun vadeli hedeflerinizin bir listesini yapın . Örneğin: Bir şirketin yönetici kademelerini geçip üst düzey kademeye yükselmek mi istiyorsunuz? Bir ev sahibi mi olmak istersiniz? Bir araya getirdiğiniz liste aynı zamanda iş aramaya daha spesifik yaklaşmanıza da yardımcı olabilir. Örneğin, bundan 10 yıl sonra aynı sektörde çalışmak istiyorsanız, önümüzdeki on yılda hangi sektörlerin büyümeye devam edeceğini ve artan otomasyon veya diğer faktörler nedeniyle muhtemelen hangi mesleklerden kaçınmanız gerektiğini araştırın.

Farklı öz değerlendirme testleri yapın

Kişiliğinizden güçlü yönlerinize ve hatta hangi kariyerin sizin için uygun olduğuna kadar her şeyi değerlendirmek için girebileceğiniz çok sayıda test vardır. Ancak testler aşırı derecede kuralcı olabilir, bu da size kategoriler dayatma eğiliminde oldukları anlamına gelir . Kesin bir cevap için onlara güvenmek yerine, kendiniz ve temel motivasyonlarınız hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam etmek için bunları kullanın. Yararlı cevaplar sunarlarsa bu bilgileri karar sürecinizde kullanın.

Kaynak: Haber Merkezi