23 şahsın ev ve üst aramasında; çok sayıda silah ele geçirildi 23 şahsın ev ve üst aramasında; çok sayıda silah ele geçirildi

Şehrin merkezinde bulunan ve son zamanlarda artan hırsızlık vakalarıyla mücadele eden bir kafe, beklenmedik bir hırsızlık girişimiyle sarsıldı. Kafenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, pişkin bir hırsızın iki gün üst üste aynı kafeye girdiği ve her seferinde kameraları hesaba katmadığı görüldü.

Pişkin hırsız iki gün aynı kafeye girdi

Olay, kafenin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen ve sonradan polis tarafından incelenen görüntülerde netlik kazandı. İlk gün, saat 03:00 sularında yaşanan hırsızlık olayında, kafeye camdan girip, yan apartmanın yangın merdiveninden kaçan bir şahısın olduğu görüldü. Ancak bu olayın hemen ardından, ikinci gün aynı saatlerde benzer bir şekilde kafenin içine sızan kişi tekrar güvenlik kameralarına yakalandı.

Kafe sahibi, bu olayları öğrenince şaşkınlık yaşadığını belirtti. Güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini düşünen sahip, hırsızlık girişimlerinin artmasıyla birlikte kafe çalışanlarının da tedirgin olduğunu ifade etti. Polis ise olayla ilgili olarak soruşturma başlattı ve kafe sahibinin verdiği güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Olayın ardından kafe sahibi, güvenlik önlemlerini artırmak için harekete geçtiğini ve polisle işbirliği içinde olduğunu belirtti. Polis ise kamuya açık mekanlarda güvenliğin sağlanması için vatandaşların dikkatli olması ve şüpheli durumlarda hemen yetkililere haber verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Şehir genelinde artan hırsızlık vakaları, güvenlik endişelerini artırırken, bu tür olaylarla mücadele eden yetkililer ve işletme sahipleri daha sıkı güvenlik önlemleri almaya devam ediyor.

20 ve 21 Nisan gecelerinde Burdur'un merkezinde bulunan Konak Mahallesi İstasyon Caddesi üzerindeki bir kafede meydana gelen hırsızlık olayı, işletme sahiplerini ve polis ekiplerini harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, olaylar gece saat 03.00 sıralarında gerçekleşti ve kafe yetkilileri tarafından ertesi gün fark edildi.

İlk günün sabahında fark edilmeyen hırsızlık, pişkin hırsızın ertesi gece tekrar aynı yöntemi kullanarak kafeye girip daha fazla değerli eşya ve parayı çalmasıyla ortaya çıktı. İki hırsızdan biri dışarıda gözcülük yaparken diğeri kafenin ikinci katındaki pencereden içeri girerek kasadaki ve depodaki parayı alıp yangın merdivenlerinden kaçtı.

Kafe yetkilisi Buğra Çığ, durumu polise bildirdiklerini ve olayın kamera kayıtlarını incelediklerinde gerçeği fark ettiklerini belirtti. İki gün üst üste gerçekleşen hırsızlıkların ardından kafe çalışanları, polis ekipleriyle işbirliği yaparak olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaya başladılar.

Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olayının ardından kafe çevresinde ve çevre güvenlik kameralarında detaylı bir inceleme başlattı. Olay yerinde yapılan çalışmalarda delil toplama işlemleri sürerken, polis ekipleri kimliği belirsiz iki hırsızın yakalanması için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Kafe yetkilisi Çığ, yaşanan hırsızlıkların işletmeye maddi kayıplar yaşattığını ancak şu ana kadar başka bir sıkıntının olmadığını ifade etti. Çığ, "İki gün üst üste geliyorlar. Biz hemen olayı anladıktan sonra polisi aradık. Şu an için incelemeler devam ediyor" dedi.

Polis ekipleri, olayla ilgili detaylı soruşturmayı sürdürürken, kafe yetkilileri ve çevre esnafı da benzer durumların yaşanmaması için önlem almaya çalışıyor. Kamuoyu, hırsızlık olaylarının çözülüp suçluların adalete teslim edilmesini beklerken, işletme sahipleri güvenlik önlemlerini artırarak benzer vakaların önüne geçmeyi hedefliyor.

Kaynak: İHA