Sivas'ta yaşanan ekonomik rekabet ve hijyen sorunlarına dikkat çekmek isteyen bir firma, somun ekmeğin fiyatını 2 TL'ye düşürerek dikkatleri üzerine çekti.

Genç Gazete Ekmek Fiyatı 2 Tl'ye Düştü (2)

Firmanın bu radikal kararı, diğer fırınların hijyen ve kalite standartlarına yönelik endişelerin artmasına neden oldu.

Genç Gazete Ekmek Fiyatı 2 Tl'ye Düştü (3)

Yerel kaynaklara göre, bazı fırınların düşük kaliteli ve hijyen standartlarının altında ekmek üretimi yapması, toplumda ciddi tepkilerin oluşmasına yol açmış. Bu duruma bir nevi protesto olarak, fiyatı 2 TL'ye çekerek denetim ve kalite standartlarının yükseltilmesini talep eden firma, tüketicilere hem ucuz hem de sağlıklı alternatifler sunmayı amaçlıyor.

Genç Gazete Ekmek Fiyatı 2 Tl'ye Düştü (4)

"“ Normalde Sivas'ta belli sayıda fırıncılar var. Şu anda ekmeğin normal maliyeti beş liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Gerektiği şekilde  fırınlar denetlenmiş olsa, gerektiği şekilde hijyen kurallarına uyulmuş olsa, sigortayla alakalı gerçek anlamda denetimler yapılmış olsa emin olun herkes ekmeğin gerçek değerine ulaşmış olabilir. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. Biz de biliyoruz ki ekmeğin maliyeti normalde beş liranın üzerinde. Şu anda örnek veriyorum. 10 tane eleman çalıştırıp 3'ünü sigortalı çalıştıranlar da var. Ruhsatı olmadan imalat yapan fırınlar da var" 

Genç Gazete Ekmek Fiyatı 2 Tl'ye Düştü (5)

“Tek istediğimiz bunlara gerçek anlamda denetim yapılması. Çünkü bugün marketlerin altında açılmış olan fırınlar var. Bunların denetilmesini istiyoruz. Ama şu anki maliyetler gerçekten kurtarmıyor. Bizim istediğimiz, gerçekten denetim yapılsın ve bu denetim üzerine de halkımız sağlıklı ekmek yesin. Onun harici kimseyle bir alıp veremediğimiz yoktur. Biz istiyoruz ki insana da düzgün ekmekler yesinler. Ama bu süre bu şekil devam ettiği müddetçe biz yedi birlik olarak ekmeği iki liradan satmaya devam edeceğiz”

Murat Eken, Firmanın Halkla İlişkiler Müdürü.

Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim! Benzin ve Motorine Zam, Otogaza İndirim!

Genç Gazete Ekmek Fiyatı 2 Tl'ye Düştü (6)

Vatandaşlar ise ekmeğin 2 TL'den satılmasının olumlu bir uygulama olduğunu belirterek, bu tür kampanyaların diğer fırınları da benzer adımlar atmaya teşvik edeceğini umduklarını ifade etti. Bu hamlenin ardından, diğer yerel fırınların fiyat ve kalite politikalarını gözden geçirecekleri bekleniyor.

Kaynak: İHA