İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (İMOS) Genel Kurulunda, mevcut başkan Yavuz Uğurdağ, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. İyi oldu. Tebrik ediyor, hayırlı olsun, diyoruz.

Yavuz Uğurdağ başkanlığındaki İMOS, İnegöl mobilyasına yeni, ufuklar açtı ve yeni bir vizyon kazandırdı. Mobilya fuarcılığımız için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Yeni fuar alanı, I'm Design, İnegöl Dünya İle Buluşuyor ve İnegöl Mobilyası Yıldızları vb projeleri, mobilyamızın geleceği adına çok önemsediğim projeler.

BU ESERİN MİMARLARI ÇOK

Şüphesiz rahmetli Hikmet Hoca başta olmak üzere, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a kadar birçok ismin, bu başarının alt yapısında büyük emeği var. Yeri geldikçe bunlara da değineceğiz elbette.

Kongrede, divan başkanlığını MOSFED Başkanı Ahmet Güleç yaptı. Güleç ismi de önemli bir isim. Mobilyamızın kazanımlarında, özellikle de dış ticaret pazarında, son yıllarda Ahmet Güleç ismi başı çekiyor.

Başkan Uğurdağ, yaptığı konuşmada; "Hizmet için geldik, hizmet için vardık. Bize de bu imkanı sağladınız. İnşallah yeni yönetimle bunu devam edeceğiz." Diyerek, yaptıklarına ve yapacaklarına dair her şeyi özetledi aslında.

İNEGÖL SEFERBERLİĞİ

Konuşmalar arasında şu girişim çok dikkatimi çekti; "CNR İMOB fuarında başlamak üzere tüm sanayici dostlarımız markalarının altına İnegöl ibaresini koysunlar.Tüm kurumsal belgelerinde İnegöl ibaresini kullansınlar. Özellikle fuarda stantlarımızda firma ismimizin altında lütfen İnegöl ibaresini kullanalım" Yavuz Uğurdağ bu açıklamasından birkaç gün sonra da düzenlediği basın toplantısı ile İnegöl seferberliği başlattı.

NEDİM BAYRAM'IN SÜPRİZ TEKLİFİ

Aldığım bilgiye göre; Kongre günü başka konuşmalar da oldu. Katılımcıların görüşleri de alındı. Ancak kürsüye çıkan bir isim ve söyledikleri özellikle dikkatimi çekti: Nedim Bayram...

Belediye'de çalıştığım günlerde birçok çalışmada bize ağabeylik ve rehberlik yapmıştı. Bana göre Başkan Aktaş'ın tüm meclis üyeleri içerisinde en etkin isimlerden biri.

Nedim BAYRAM özellikle İlçemizdeki Uluslararası Kültür Sanat Festivali ve Ramazan Sokağı gibi büyük organizasyonlarda, Kent Müzesi, mobilya Müzesi, Dostum gibi projelerin hayata geçmesinde, Başkan Aktaş'ın görevlendirdiği önemli bir isim. Bu yazımı kaleme alırken, aradım görüştüm kendisi ile. Sağolsun davetim üzerine çayımı içmeye geldi.

Kendisi İMOS'un kurucu üyesi. Mobilya tanıtım grubunun kurucu 10 üyesinden biri. Genel Kurul üyesi olduğu için de programa davet edilmiş. Yavuz Uğurdağ ve Ahmet Güleç'ten sonra söyledikleri ile o gece dikkat çeken isimlerden biri Nedim Bayram. Konuşmanın içeriğini sordum. Başkan Uğurdağ, Mobilyada İnegöl markasına dair seferberlik çağrısı yapınca söz alma gereği duymuş ve Sayın Güleç tarafından kürsüye davet edilmiş.

Konu şu; "Made İNegöl" isimli tescilli bir marka var, Nedim Bayram adına... Yıllar önce İnegöl mobilyasına bu marka lazım olur düşüncesi ile bu ismi tescilletmiş. Şahsı adına değil İnegöl Mobilyacısını düşünerek bu girişimde bulunmuş. Ve söz İnegöl seferberliğine gelince, vakti geldi deyip gecenin sürprizini yapmış: "Made İNegöl" tescilli markasının tüm haklarını karşılıksız olarak İMOS'a devredebileceğini söylemiş.

NAR BEREKETİ

İnegöl Mobilyası'nın nar logosonun anlamını da kendisinden öğrendim. Programda hazuruna da anlatmış. Narı oluşturan her bir tane, İnegöl mobilyacısını temsil ediyor. Nar mübarek ve bereketli bir meyve... Birliğin de simgesi aynı zamanda. Marka mesajı dikkate alındığında, Modern narın; İnegöl mobilyası adına çok anlamlı bir tercih olduğunu düşünüyorum.

Bu yazımdan şu üç ismi bir kenara not edin; Yavuz Uğurdağ, Ahmet Güleç ve Nedim Bayram... İnegöl mobilyası ve İnegöl siyaseti söz konusu olduğunda bu üç isim gelecekte daha çok konuşulacak. Başka önemli isimler de var tabi. Yeri geldiğinde onları da paylaşacağız.