Saadet Partisi teşkilatı, öğle namazının ardından Hastane Mezarlığı'na geldi. Şehitlik'te Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

ŞEHİTLİKTE BAŞLADIK

Program sonrasında açıklama yapan İlçe Başkanı Ertan Sütçü;

"Saadet Partisi olarak seçim startımızı şehitlerimizin mezarı başında okuduğumuz Kuran-ı Kerimlerle ve dualarla verdik. Çalışmalarımıza buradan başlangıç yapmanın hayırlı olacağını düşündük.

1 Kasım seçimleri başta şehitlerimizin yakınlarının ve ülkemizin acılarını sona erdirecek şekilde birlik beraberliğimizi sağlayacak ve bizden medet uman tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olacak şekliyle seçimlerin geçmesini Cenabı Allahtan niyaz ediyoruz" dedi.

MECLİS'İN SAADET'E İHTİYACI VAR

"Saadet Partisi olarak her zaman söylediğimiz gibi, bizler bu ülkenin mayasıyız" diyen Sütçü;

"Biz isterdik ki 1 Kasım seçimlerine hiç gitmeyelim. 7 Haziran'da milletimizin uygun görüp meclise gönderdiği bu 4 parti beklentilere cevap verebilmiş olsaydı, uzlaşıyı sağlasaydı, milletimizi ve ülkemizi kaosa sürüklemeden beklentilere cevap verebilmiş olsaydılar da seçimlere gitmeseydik.

Fakat üzülerek söylemek istiyorum ki bu dört parti ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini bir kenara atmıştır. Sadece kendi çıkar ve menfaatlerini düşünerek milletimizi kaosa sürüklemişlerdir.

Saadet Partisi olarak bir kez daha milletimize şunu ifade ediyoruz, meclisimizin her zamankinden daha fazla Saadet Partisine ihtiyacı var. Eğer huzur, güven, belirsizliğin ortadan kalkıp geleceğe umutla bakmak istiyorsak Saadet Partisi'nin mecliste olup bu birlikteliği gerçekleştirmesi gerekir.

Bunun için de biz üzerimize düşen vazifeyi yapacağız. Kalan 3 haftalık süre içerisinde seçmenlerimize ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapacağız ve gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TANSİYON DÜŞMÜYOR

Milletvekili adayı Özgür Öztürk ise;

"Bugün özellikle şehitler mezarlığımızı tercih etmemizin bir sebebi var. Son zamanlarda bildiğiniz üzere birçok şehit veriyoruz. Bu anlamda şehitler mezarlığımızda dua ederek başlamak istedik"

"Bugüne kadar sürekli tırmandırılan ve gerilim ortamı vardı. Bu tansiyon maalesef hiç düşürülmedi. Onun için de maalesef seçmenin sandığa koyduğu iradeye sahip çıkılamadı. Tansiyon yüksek olduğu için koalisyon çalışmaları da etkisiz kalmış ve yarar sağlanamamıştır.

Dolayısıyla biz diyoruz ki milletimiz gönül rahatlığıyla artık Saadet Partisi'ne oy versin. Saadet Partisi şuana kadar içinde bulunduğu koalisyonlarda sürekli başarılı olmuştur. Maddi ve manevi kalkınmayı birlikte gerçekleştirmiştir.

Ağır sanayi hamlelerinden tarım politikalarına, iç politikadan dış politikalara kadar birçok zafere imza atmıştır. Biz aynı başarıların tekrarı için milletimizin Saadet Partisine sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

BARAJ SORUNUMUZ YOK

SP'nin baraj sorunu olmadığına dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız Anayasa Profesörü Prof. Dr. Mustafa Kamalak beyin de özel çalışmasıyla bildiğiniz üzere AB kriterlerince artık bireylere bireysel başvuru hakkı tanınmıştır. Bu da şu demektir, yüzde 10 baraj sınırının kalktığı anlamına geliyor bu. Artık baraj sorunumuz yoktur.

Her seçim bölgesinde bir milletvekili çıkarak oyu alırsak baraj sorunu olmaksızın bireysel başvuru hakkımızı kullanmak suretiyle inşallah bu seçimde milletvekilimizi göndereceğiz diye düşünüyoruz.

Bu yüzden milletimiz müsterih olsun. Saadet Partisi meclise girdiğinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı görülecektir. Mecliste kavgaların son bulduğu görülecektir. Asın işlenen konuların milletimizin gündemine geleceği ve suni gündemlerden kurtulacağı da görülecektir"

ADİL OLAN HAKİM OLSUN

Milletvekili adaylarından Hasan Eroğlu da;

"1 Kasım seçimlerinin tüm halkımıza hayır getirmesini temenni ediyoruz. Seçim startını da şehitler mezarlığımızdan veriyoruz. 1 Kasım seçimlerinin iyinin, doğrunun, faydalı ve adil olanın hakim olması için de Cenabı Allah 1 Kasım seçimlerini vesile kılsın" niyazından bulundu.

SAADET'İ DUYACAKSINIZ

Son olarak milletvekili adayı Fahrettin Bayraktar da şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzde yapılacak 1 Kasım seçimleri İnegöl'ümüze, Bursa'mıza, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirsin. Başkanım bir ifade kullandı, gönül isterdi ki bu seçimler olmasın.

İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

Ama gördük ki maalesef ileri demokrasi için yola çıkanlar demokrasinin ortaya çıkardığı aritmetiğe dikkat etmeden Türkiye'yi bir kaos ortamına götürdüler ve hiç görmek istemediğimiz bir manzara ile karşı karşıya kaldık.

Biz bu ülke için, İslam için, insanlık için, kardeşlik için ve her şeyden önce Allah rızası için çalışmaya başlamış ve yola çıkmış bir topluluğuz. Dolayısıyla Allah rızası olmayan bir işin başarılı olmadığına inananlardanız.

Biz de Allah rızası için yola çıktık. İlçe halkımıza diyoruz ki gelin bu defa yüreğinizin sesini dinleyin, Saadeti duyacaksınız"