Kayıp bir Android Telefonu Bulmak

Web tarayıcınızda https://android.com/find adresine gidin .

Android telefonunuzu kaybettiyseniz bulmak için Cihazımı Bul'u kullanabilirsiniz. Kayıp Android'inizi bulmak için ev bilgisayarınızdaki, bir arkadaşınızın cep telefonundaki herhangi bir web tarayıcısını kullanabilirsiniz. Kayıp cep telefonunuzun pili bittiyse veya internete bağlı değilse, bağlantısını veya gücünü kaybetmeden önce bilinen son konumunu görüntülemek için Cihazımı Bul'u kullanabilirsiniz. Bu yöntem yalnızca, kaybolan Android telefonunuzun konum hizmetleri varsa ve Cihazımı Bul etkinse , açıksa ve mobil verilere veya Wi-Fi ağına bağlıysa işe yarar.

Google hesabınızda oturum açın.

Kayıp Android telefonunuza giriş yapmak için kullandığınız Google hesabında oturum açtığınızdan emin olun .

Kayıp cep telefonunuzu seçin.

Google hesabınızla ilişkilendirilmiş birden fazla cihazınız varsa, bunların burada listelendiğini göreceksiniz. Ekranın üst kısmındaki listeden kayıp Android cep telefonunu seçin. Bu, telefonun konumunu haritada görüntüler. Bu Google hesabıyla ilişkilendirilmiş yalnızca bir cihazınız varsa, haritada otomatik olarak görünecektir.

Kayıp cep telefonunuzu haritada bulun.

Telefonunuz açıksa, internete bağlıysa ve Cihazımı Bul özelliği etkinse, haritada mevcut konumunu göreceksiniz. Telefonunuz çevrimiçi değilse ve ilgili ayarları etkinleştirdiyseniz bunun yerine telefonun bilinen son konumunu göreceksiniz. Telefonunuzun konumu yaklaşıktır, dolayısıyla biraz farklı olabilir. Yine de kayıp telefonunuzu bulmanıza yardımcı olabilir.

Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları

Ne yapmak istediğinizi seçin.

Telefonunuzun geçerli konumunu haritada bulursanız, telefonunuzu o konumdan veya bu konuma yakın bir yerden alabilirsiniz (bunu yapmak güvenliyse). Telefon yakındaysa ve bir ses duymanız onu bulmanıza yardımcı olacaksa Ses Çal'ı seçin . Telefonunuza ulaşamıyorsanız Güvenli cihazı seçin . Bu, Android'inizi PIN'iniz veya şifrenizle kilitler. Ayrıca Android'inizin ekranına, onu bulan herkesin size geri göndermesine yardımcı olmak için bir mesaj veya telefon numarası da ekleyebilirsiniz. Kaybolan telefonunuza ulaşamıyorsanız ve onu geri alabileceğinizi düşünmüyorsanız Cihazı sil seçeneğini seçin . Bu, telefondaki her şeyi (SD kart verileri hariç) siler. Bunu yaparsanız Cihazımı Bul özelliği artık telefonda kullanılamayacaktır.

Telefonunuz Kaybolunca Endişe Etmeyin Ve Bunları Yapın! 8Y

Kayıp Bir İphone Bulmak

Bir web tarayıcısında https://www.icloud.com/find adresine gidin .

Kayıp iPhone'unuzu bulmak için bir arkadaşınızın veya aile üyenizin telefonu veya bilgisayarı gibi herhangi bir cihazdaki web tarayıcısını kullanabilirsiniz . Alternatif olarak, kayıp iPhone'unuzla aynı Apple kimliğiyle giriş yapmış başka bir iPhone, iPad veya iPod Touch'ınız varsa, o aygıtta Bul uygulamasını açabilirsiniz . Kayıp iPhone'unuzu bulmak için iPhone'umu Bul ve konum servislerinin etkinleştirilmesi gerekir . Neyse ki bu özellikler varsayılan olarak etkindir. Ağımı Bul'u devre dışı bırakmadıysanız, telefonunuzun yaklaşık konumunu çevrimdışıyken, düşük güç modundayken ve kapatıldıktan sonra bile bulabilirsiniz.

Apple kimliğinizle giriş yapın.

iPhone'unuza giriş yapmak için kullandığınız Apple kimliğini kullandığınızdan emin olun. Oturum açtığınızda Bul, Apple aygıtlarınızı aramaya başlayacaktır.

Menüden kayıp iPhone'unuzu seçin.

Ekranın üst kısmındaki menüye tıklayın, ardından bulamadığınız iPhone'un adına tıklayın. Kayıp iPhone'unuzun mevcut (veya bilinen son) konumu haritada görünecektir.

Telefonunuzu tıklayın ve "Bilgi" simgesini seçin.

Bilgi simgesi bir daire içindeki küçük "i"dir. Bu size telefonunuzun mevcut pil seviyesini, telefonun internete en son ne zaman eriştiğini ve cihazınızı bulma ve güvenliğini sağlamaya yönelik bazı seçenekleri gösterir.

Bir eylem seçin.

Kayıp iPhone'unuz yakındaysa bulmayı kolaylaştırmak için Ses Çal'ı tıklayın. Değilse ihtiyaçlarınıza göre başka bir eylem seçebilirsiniz: iPhone'unuzu bir parolayla kilitlemek ve verilerinizi güvende tutmak için Kayıp Modu'nu açın . Bu özellik aynı zamanda Apple Pay'i devre dışı bırakır ve herhangi birinin telefonunuzu bulması durumunda ekrana bir telefon numarası veya diğer iletişim bilgilerini eklemenizi sağlar. iPhone'unuz çalınmışsa ve ulaşamayacağınız bir konumdaysa iPhone'u Sil'i seçin . Bu, iPhone'unuzdaki tüm verileri siler ve herhangi birinin onu kullanmasını engeller.

Telefonunuz Kaybolunca Endişe Etmeyin Ve Bunları Yapın! 1

Kaynak: Haber Merkezi