Bursa’da, 2020 yılında kurulan uzay ve havacılık temalı interaktif eğitim merkezleri arasında Avrupa’nın en büyüğü olup dünyada ise ilk 5 arasına giren Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) geleceğin astronotlarına ilham oluyor.

Bursa’nın uzay serüveni: GUHEM

Avrupa’nın en büyüğü, Dünyanın İlk 5’i arasında yer alıyor

Bursa’daki GUHEM, uzay ve havacılık meraklılarına kapılarını açmaya devam ediyor. Osmangazi ilçesinde 13 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren merkez, 2023 yılında 200 bin ziyaretçiye, 2024'ün ilk üç ayında ise 140 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Osmangazi Şenliklerinde İnegöl Rüzgarı Osmangazi Şenliklerinde İnegöl Rüzgarı

Bursa’da Minikler Bu Merkezde Uzayı Yaşıyor (1)

Geleceğin astronotlarına ilham oluyor

“Amacımız geleceğin astronotlarını yetiştirmek.” - Halit Mirahmetoğlu, GUHEM Genel Müdürü

GUHEM, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) vizyon projelerinden biri olarak geleceğin astronotlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Uzay merakıyla dolu çocuklar için bir oyun parkı gibi tasarlanan merkezde, havacılık ve uzay teknolojileriyle ilgili eğitimler veriliyor.

Bursa’da Minikler Bu Merkezde Uzayı Yaşıyor (4)

Uzay Kapsülü Deneyimi yaşıyorlar

Ziyaretçiler, GUHEM'e geldiklerinde kendilerini uzay yolculuğunda hissediyorlar. Özel tasarlanmış asansör, uzay kapsülü deneyimi sunarak ziyaretçilere unutulmaz bir an yaşatıyor. GUHEM'de her yaşa hitap eden interaktif etkinliklerle uzayın büyüsü yaşatılıyor.

Bursa’da Minikler Bu Merkezde Uzayı Yaşıyor (2)

Öğrencilerden büyük ilgi var

“GUHEM'de biraz da olsa hayallerimi gerçekleştirdim ve uçuş deneyimine şahit oldum.” - Arif Alim, Ortaokul Öğrencisi

Ortaokul öğrencileri, GUHEM'de gerçekleştirilen uçuş simülasyonları ve astronomi etkinlikleriyle heyecan dolu anlar yaşıyorlar. Uçak ve gezegenlerin ilginç dünyasına adım atan öğrenciler, geleceğin havacıları ve bilim insanları olma yolunda ilerliyorlar.

Kaynak: Olay haber