Özellikle Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yağışlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Marmara Bölgesi hava durumu

Marmara'nın doğusu, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu; yer yer sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçecek. Rüzgar, güneybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli esiyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (2X)

Ege Bölgesi hava durumu

Ege'de özellikle Kütahya çevreleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı. Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli rüzgarlar etkili olacak.

İç Anadolu Bölgesi hava durumu

İç Anadolu genelinde parçalı bulutluluk hakimken, özellikle öğle saatlerinde Ankara ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (3)

Batı Karadeniz hava durumu

Batı Karadeniz bölgesinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörülüyor.

Akdeniz hava durumu

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu geçecek hava, özellikle Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü yağışlara sahne olacak.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (4)

Doğu ve Güneydoğu Anadolu hava durumu

Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Bu durum görüş mesafesinde düşüşlere ve hava kalitesinde azalmalara neden olabilir.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (1X)

Denizlerimizde Hava Durumu

Ege ve Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği, rüzgarların kuvvetli esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde ise hava daha açık ve az bulutlu olacak.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (1)

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kritik Uyarı: 10 Mayıs 2024 Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor! Kritik Uyarı: 10 Mayıs 2024 Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Bekleniyor!

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Genç Gazete Bugün Hava Durumu Nasıl 28 Nisan (2)

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü