Peki, bu karar piyasayı nasıl etkileyecek ve üreticiler için ne anlam ifade ediyor?

Üretici ve Tüketici İçin Yeni Dönem

Alım Fiyatı Neden Önemli?

Birlik Başkanı Hilmi Sürek'in açıklamasına göre, belirlenen alım fiyatı, üreticinin emeğinin karşılığını almasını ve ürünün gerçek değerini yansıtmasını amaçlıyor. Sürek, alım fiyatlarının piyasa üzerinde belirleyici bir rol oynayacağını vurguladı.

zeytinyağı (2)

Kaliteli Zeytinyağına Erişim

"İçinde bulunduğumuz sezonda kaliteli ve gerçek zeytinyağına ulaşmak herkes için büyük önem taşıyacaktır," diyen Sürek, Birlik olarak kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmanın öncelikleri olduğunu belirtti. Sezon içinde piyasa hareketlerini ve fiyat gelişmelerini izleyeceklerini ve gerektiğinde yeni düzenlemeler yapacaklarını ekledi.

"Her zaman olduğu gibi Birliğimizin en önemli hedefi üreticiden aldığı kaliteli zeytinyağını güvenli şekilde tüketiciyle buluşturmaktır." - Hilmi Sürek, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı

zeytinyağı (4)

İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı İnegöl'deki o Şirket 1,5 Milyar TL'ye Satıldı

Bu kararın, hem üretici hem de tüketici için yeni bir dönemin başlangıcı olabileceği belirtiliyor. Zeytinyağı piyasasında istikrarın sağlanması ve kaliteli ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.

2023-2024 zeytinyağı alım fiyatı kilogram başına 295 lira ...

zeytinyağı (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR