Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirilen tören Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı.

ŞEHİTLİKTE TÖREN

Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Mustafa Çelenk başta olmak üzere ilçe protokolü ile şehit yakınlarının yoğun katılım gösterdiği program, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşıyla devam etti.

AZMİN MÜCADELESİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Astsubay Üstçavuş Bayram Çelikoğlu, "Bugün; Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız."

"Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur."

CANINDAN ÜSTÜN TUTAN TÜRK ANALARI

"Bu büyük Zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin önüne konulacak bütün engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu tedavi edilmesini sağlayarak, işgalci güçlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik ile onları, 'ya şehit ol, ya gazi' demek suretiyle, cepheye gönderen ve vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır."

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

RAHAT UYUYUN

"Çanakkale zaferi ile birlikte, şehitler günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek, şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; asil kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir" diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZE DUA EDİLDİ

Konuşmanın ardından İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Oktay, 'tüm şehitlere' isimli şiiri okudu. Şehitlikteki tören, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua sonrası program sona erdi.