Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ana dilimiz Türkçe'yi öğrenmek isteyen uluslararası öğrencilere yönelik TÖMER ve DİLMER kurslarına katılanlara destek olmak amacıyla Kursiyer Takip Uygulaması'nı hayata geçirdi. YÖK tarafından yapılan duyuruya göre, TÖMERSİS/Kursiyer Takip Uygulaması, uluslararası kursiyerlerin kayıt ve devam süreçlerini daha kolay bir şekilde takip etmelerini sağlayacak, denetlenebilir ve şeffaf bir mekanizma sunacak.

YÖK'ten yabancı uyruklu öğrencilere yeni düzenleme

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Bu uygulama sayesinde, uluslararası öğrencilerin TÖMER ve DİLMER kurslarındaki kayıt tarihleri, kursa devam durumları, vize türleri gibi önemli bilgiler, bağlı oldukları üniversiteler tarafından Yükseköğretim Kurulu ile Göç İdaresi Başkanlığına erişilebilecek. Böylece, öğrencilerin güvenliğini ve hukuki durumlarını belgelendirme süreçleri daha etkili bir şekilde yönetilebilecek.

YÖK'ten yabancı uyruklu öğrencilere yeni düzenleme

YÖK, uluslararası öğrencilerin ikamet ve vize işlemlerini kolaylaştırmak adına geçtiğimiz ay Göç İdaresi Başkanlığı ile "Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalamıştı. Bu adımlar, Türkiye'yi tercih eden uluslararası öğrencilere daha güvenli ve düzenli bir eğitim deneyimi sunma hedefini taşıyor.

YÖK'ten yabancı uyruklu öğrencilere yeni düzenleme

Editör: İHSAN KURAN