Tarihi İshakpaşa Camisi, hayırsever vatandaşların destekleriyle kapsamlı bir şekilde tadilat ve tamirat gördü. 400 bin TL harcanarak aslına uygun elden geçirilen cami, 1 ay sonra hizmete başladı. Hali hazırda borcu bulunan Cami için hayırseverlerin desteği de bekleniyor.

Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?

1465 yılında İshakpaşa tarafından yaptırılan ve en son kapsamlı tadilat ve tamiratın Abdülhamit Han döneminde yaptırıldığını belirten İshakpaşa Camisi imam hatibi Mehmet Nuri Memiş, 1 aylık çalışmaların ardından caminin Cuma günü tekrar ibadete açıldığını söyledi.

Yapılan çalışmaların Vakıflar Genel Müdürlüğü onayıyla yapıldığını ifade eden Memiş, "1 ay süren kapsamlı tadilat çalışmaları sonucunda camimizi dualarla ibadete açıyoruz. 1 aylık süreçte camimizin pek çok sorununu çözdüğümüzü düşünüyoruz. Çalışamalar kapsamında boya- badana, zemin ısıtma, ses sistemi ve mimber yenilemesi yapıldı. Bu çalışamalar yapılırken hayırseverlerimiz oldu. Caminin bu hale gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. İnegöl'ün en güzel camilerinden oldu. 400 bin TL'ye mal oldu. Çalışma yapılırken tarihi dokuya zarar verilmedi."

"Allah razı olsun İnegöl'ümüzün hayırsever vatandaşları, işadamları yine tarih bilincine sahip, şuurlu kardeşlerimiz hep birlikte istişare etmek suretiyle, camimizdeki tarihi dokuya hiç bir şekilde zarar vermeden hatta zamanla bunun içerisinde yapılmış olan müdahaleleri de ortadan kaldırmak suretiyle, aslına uygun bir şekilde boyayla, badanayla başlamış olduğumuz işimizi zeminlerin tahta, ahşap döşemesinin değiştirmesiyle yine yakın dönemde elektronik alanda yapılan yenilikleri düşündüğümüzde, tesisatlarımızın bunu kaldırmadığını, klima, aydınlatma, ses sistemi olsun bunlarla alakalı yine komple bir yenileme çalışmalarını gerçekleştirdik." dedi.