AUZEF Öğrencilerine Müjde! AUZEF Öğrencilerine Müjde!

İnegöl´de faaliyet gösteren Starwood Orman ürünleri fabrikası sahibi sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılarak milli eğitime bağışlanan, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne şehir merkezinden öğrenciler bakanlık oluru ile ücretsiz olarak kampüse taşınıyordu.

TAŞIMA KAPSAMINDAN ÇIKARTILMIŞTI

Alınan karar ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki öğrenciler, taşımalı eğitim kapsamından çıkartıldı. Bu karar ile bu sene öğrenciler ücretsiz olarak taşınmayacaktı.


İMDADINA AKTAŞ YETİŞMİŞTİ

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in kampüse öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında ücretsiz olarak götürülmesi konusunda yaptığı girişimler sonuçlanmazken 9 Eylül'de okulların açıldığı günde öğrenciler mağdur olmaması adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş öğrencilerin imdadına yetişmişti. Aktaş İNULAŞ yetkilileri ile görüşmüş; öğrencilerin ilk bir ay boyunca kampüse götürülmesi konusunda talimat vermişti. Büyükşehir'in 3 aylık süreçte ücretsiz taşımasına rağmen çözüm konusunda milletvekili Gürel başta olmak üzere yetkililerden sorunu çözecek bir çalışma başlatılmadı.

BÜYÜKŞEHİR SÖZÜNÜ TUTTU; YA MİLLETVEKİLİ?

Büyükşehir sözünü tuttu ancak Aralık ayından itibaren öğrencilerin kampüse nasıl taşınacağı hala muamma. Aktaş'ın sorunun çözülmesi adına çeşitli görüşmeler yaptığı öğrenilirken; 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2.yarısından itibaren öğrencilerin ücretli taşınacağı, Şubat ayına kadar da hayırsever desteği ile ücretsiz taşınması için çalışma yapıldığı öğrenildi.