Kent Müzesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen söz aldı. Şen, 1 Ocak 2012 tarihinde 5957 sayılı meyve sebze ticaretini düzenleyen Yeni Hal Kanunu bilindiği üzere yürürlüğe girdiğini kaydederek: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığının belediyelerle işbirliği yaparak altyapısını hazırladığı yasaya göre, artık pazarcı esnafı direkt tarladan ve üreticiden ürün alabilecektir. Tek bir defa rüsum bedeli ödeyecek olan esnaf, komisyoncuya ödeme yapmak zorunda kalmayacaktır. Bakanlık ve belediye olarak biz bu yasayı çok önemsiyoruz. Türkiye"de faaliyette olan tüm hallere, Bakanlık tarafından bu konu ile ilgili bilgilendirme ve yasa hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Biz de, İnegöl Belediyesi olarak İnegöl Ziraat Odası işbirliği ile ilçemizin belde ve köylerinde; yeni hal yasası ile ilgili toplantıları düzenledik" dedi.

"32 KÖYDE SEMİNER DÜZENLEDİK"

Seminerler kapsamında; meyve ve sebze üreten toplam 32 köyde bir ay boyunca bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Şen, şunları söyledi: "Seminerlerimizde; ürün künye sistemi, yeni hal yasası, hal kayıt sistemi, semt pazarlarında satışa sunulan meyve ve sebzelerin alt ve üst limitleri, toptan olarak satışa sunulan mamullerin alt ve üst sınırları, hal esnaflarının uyacağı kurallar, toplama merkezleri ve soğuk hava depolarında uygulanacak kurallarla alakalı mevzuat bilgilendirmesi detaylı olarak anlatılmıştır. Yılbaşında yürürlüğe giren Yeni Hal Yasası, 01 Temmuz 2012 tarihinden itibaren harfiyen uygulanmaya başlayacaktır. Meyve sebze ticareti ile ilgili faaliyet gösteren komisyoncular, üreticiler, soğuk hava tesisleri, semt pazarlarında ürünlerini sergileyen çiftçi ve pazarcılar, sevkiyatçı ve nakliyatçılar, meyve-sebze satışı yapan AVM"ler ile ihracatçılar yeni hal kanununda belirtilen kurallara uymak zorundadırlar. İnegöl Belediyesi olarak tüm sektör temsilcilerine kurallar çerçevesinde yardımcı olmaya hazırız. Bu çalışmamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, köylü ve esnaflarımıza bol kazanç getirmesini diliyorum" Konuşmanın ardından Hal Müdürü Fevzi İnal, yeni yasa hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl? 29 Nisan Pazartesi Hava Durumu