Türkiye'deki yediemin otoparklarında bulunan yaklaşık 700 bin hacizli araç, yeni bir düzenlemeyle ihale yoluyla satışa sunulacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıyla gündeme gelen bu uygulama, 1 Kasım'da başlayarak ikinci el araç piyasasını canlandıracak. Bu düzenleme, hem araç almayı düşünen vatandaşlar için bir fırsat sunuyor hem de yediemin otoparklarında çürümeye yüz tutmuş araçların ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyor.

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

AW071673_03

Hacizli Araçların İhale Süreci

18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle duyurulan hacizli araç satışları, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girecek. Ekspertiz ve bilirkişi raporlarıyla değerlendirilecek araçlar, E-UYAP üzerinden açık arttırma yoluyla satılacak.

AW071673_05

Yediemin Otoparklarındaki Diğer Araçlar

Tüm Yediemin Otoparkı Derneği Genel Sekreteri Onur Özdemir, haciz dışında çekilen ve yediemin otoparklarında bekleyen diğer araçlar için de benzer bir düzenleme talep ediyor. Özdemir, bu araçların da milli sermayeye kazandırılmasını istiyor.

Yapılacak olan ihalelerin ikinci el araç piyasasını nasıl etkileyeceği merak konusu olurken, bakıma ihtiyaç duyan araçların motor ustaları ve kaportacıları da hareketlendirmesi bekleniyor.

AW071673_03

Editör: Abdullah Argun