TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onüçüncü haftasında kendi evinde karşılaştığı Sivas Belediye Spor takımına 1-0 yenilerek istikrarsız bir tablo çizmeye devam etti. İnegöl İlçe Stadında oynanan karşılaşmayı Safa Yılmaz, Süleyman Yavaşoğlu ve Sabri Üstünel hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemi ise Sercan Yılmaz idi.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Emir Özsoy; ileride ise Aykut Uluç , Ömer Faruk Ermeç ve Furkan Mızrak onbiri ile başladı.

Dört maç sonra gelen, haftaiçi çarşamba günkü Kahramanmaraş Spor A.Ş. galibiyetinin ardından Sivas Belediye Spor maçının skoru merakla bekleniyordu. Kendi şahsıma bu maçtan bir galibiyet beklemiyor ve beraberlik bizim için iyi bir sonuç olur diyordum. Fakat böyle kötü oynayan bir Sivas Belediye Spor beklemiyordum doğrusu. O yüzden de "yazık oldu" diyorum.

Mücadelenin ilk dakikalarında daha baskılı oynamamıza, 11.dakikada Ömer Faruk Ermeç, 15. ve 22. dakikalarda Furkan Mızrak, 34. dakikada Mustafa Kayabaşı ile pozisyonlar bulmamıza rağmen top bir türlü rakip kaledeki ağlarla buluşmayınca yazık oldu...

Maçın ikinci yarısında ise temsilcimiz İnegölspor ilk yarıya göre kontrolsüz bir oyun ortaya koyunca, Sivas Belediye Spor oyuncularından sağ bek Yücel Candemir, sağ kanat Alpay Koçaklı, ön libero Barış Sağır, santrafor Timur Kosovalı ve sol açık Abdullah Topkara yarı alanımızda rahat bir şekilde gözükerek önemli pozisyonlar buldular. Nitekim maçın 55. dakikasında Abdullah Topkara soldan hareketlendi, kaleye gönderdiği topu sol stoperimiz Samet Cantürk sağ ayağı ile dışarıya atmak isterken kendi takım filelerine gönderdi. Bu talihsiz vuruştan dolayı Samet Cantürk'e de İnegölspor'a da yazık oldu... Oyuna sonradan giren Bahadır Taşdelen, Hakkı İsmet Şimşek ve Gülhan Üreyen ile girilen pozisyonlar kolay bir şekilde harcanınca maç da Sivas Belediye Spor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Evet, Teknik Direktörümüz Şaban Yıldırım sürekli olarak "Yeni bir sistem uygulamaya çalışıyoruz" diyor. Acaba Bahadır Taşdelen ile Hakkı İsmet Şimşek bu sisteme uymuyor mu? Bahadır Taşdelen ile aynı özelliklere sahip Emir Özsoy ilk yarıda forvet oyuncularımıza 2-3 defa ara pası gönderdi fakat ikinci yarıda aynı ara paslarını göremedik. Bence ikinci yarıya Emir Özsoy-Bahadır Taşdelen değişikliği ile başlanabilirdi. Hatta maçın 42.dakikasında talihsiz bir şekilde sakatlanan sağ bek Türker Toptaş'ın yerine Hakkı İsmet Şimşek oyuna alınıp, Aykut Uluç sağ beke çekilebilirdi. Bahadır Taşdelen' in oyuna girmesinden sonra Emir Özsoy maalesef Mustafa Kayabaşı'nın yerini dolduramadı. Selimcan Temel her zamanki gibi bütün toplara koşuyor, adam kovalıyor ve çok yoruluyor. Ayrıca bu oyuncumuzun boşalttığı alanları diğer oyuncular kapatamıyor.

Yöneticilerimizin ve teknik heyetimizin santraforumuz Ömer Faruk Ermeç' in üzerinde özel olarak durarak bu oyuncuyu maçlara daha iyi hazırlamaları gerekiyor. Çünkü Ömer Faruk Ermeç kafa olarak oyunda değil sanki. Kendisini pozisyonlara hazırlayamıyor. Koşu, pas veya vuruşlarda dengeli ve uyumlu değil. Bulduğu pozisyonları çok kolay harcıyor. Kimsenin böyle bir lüksü yok.

Ayrıca İnegölspor Yönetim Kurulunun "Tribüne Daha Çok Taraftar Çekilmesi Projesi" ne ilçemizde faaliyet gösteren liselerimizdeki sorumlu yönetici ve öğretmenlerin yeterli ilgiyi göstermeyip tribünlerin yeteri kadar dolmaması ve haftalardır arızalı olan skorbordun , bildiğimiz kadarıyla İlçe Stadının İnegöl Belediye Başkanlığından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne devredilmesine rağmen hala çalışır duruma getirilmemiş olması dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak grubumuzda çok enteresan sonuçlar alınmaya başlandı. Neden olmasın, önümüzdeki pazar günü deplasmanda oynanacak olan An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...