Aksaray'ın Gülağaç ilçesinde meydana gelen yangında, bir yaşlı kadın yaşamını yitirirken, gelini dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Peki, bu trajediye ne sebep oldu ve aile bireyleri nasıl etkilendi?

Yangin 24 (1)

Geceyi Alevler Aydınlattı: Osmanlı Köyünde Trajik Yangın

Yangin 24 (2)

Yangının Başlangıcı ve İlk Anlar

Yangin 24 (3)

Aksaray’ın huzurlu Osmanlı köyünde, bir ailenin yaşamını altüst eden yangın gece saatlerinde başladı. 85 yaşındaki Meryem Şahin’in evinde sobadan sıçrayan kıvılcımlar, felaketin fitilini ateşledi.

Yangin 24 (10)

Ailesiyle müstakil bir evde yaşayan Şahin’in, yangın anında nasıl bir korku ve acı yaşadığını kimse bilemez. Ancak gelini Sevgi Şahin'in cesur mücadelesi, komşuların yardım çığlıkları ve olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yangin 24 (4)

Kahramanca Mücadele ve Acı Son

Yangin 24 (9)

Uykuda yakalanan ve dumandan etkilenerek güçlükle hareket eden Sevgi Şahin, kayınvalidesini kurtarmak için çabaladı. Ancak alevlerin hızla yayılmasıyla bu mümkün olmadı.

Yangin 24 (8)

Gelinin, alevler içindeki evden çıkıp komşularından yardım istemesi ve yaşlı kadının yanmış cesedinin itfaiye ekiplerince çıkarılması, bu trajedinin en acı sahneleriydi.

TEM Otoyolu'nda direksiyon başında zurna çaldı TEM Otoyolu'nda direksiyon başında zurna çaldı

Yangin 24 (5)

Soruşturma ve İncelemeler Devam Ediyor

Yangin 24 (6)

Gülağaç İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın'ın olay yerinde yaptığı incelemeler ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, yangının nedenlerini ve sorumlularını ortaya çıkarmak için devam ediyor. Bu arada, Kenan Şahin'in işi gereği şehir dışında olduğu öğrenildi.
Yangin 24 (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR