Market sahibi meyve çalan hırsızı yakalayarak tekme tokat dövdü Market sahibi meyve çalan hırsızı yakalayarak tekme tokat dövdü

Renault'un elektrikli araç markası Ampere, heyecan verici bir duyuruya hazırlanıyor. Şirket, çarşamba günü uygun fiyatlı bir elektrikli şehir otomobili tanıtacak. Elektrikli araç pazarında iddialı olmayı hedefleyen Ampere, bu yeni modeli ile dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

Ampere'den Beklentiler Büyük

Ampere, Renault'un elektrikli araçlara odaklanmak için kurduğu özel bir bölüm olarak öne çıkıyor. Sadece elektrikli araçlar üreten ve maliyetleri düşürmeyi amaçlayan Ampere, önümüzdeki yılın sonunda satışa sunulacak tamamen elektrikli Renault 5 gibi araçlar üretecek. Ayrıca, Ampere'nin Renault, Nissan ve Mitsubishi gibi ittifak ortaklarından yatırım alması ve önümüzdeki yıl borsaya açılması bekleniyor.

Yeni Modelin Özellikleri

Rapora göre, yeni Ampere modeli Renault 5'ten daha küçük olacak ve Slovenya'da üretilecek. 2026 yılında piyasaya sürülmesi planlanan bu ekonomik şehir otomobili, 2030 yılına kadar altı tamamen elektrikli aracı pazara sunma hedefiyle yola çıkıyor. Bu arada, geçen yılki Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Renault 4'ün elektrikli versiyonu da 2025 yılında tüketicilerle buluşacak.

Renault'un Ampere markası, elektrikli araç teknolojilerine yaptığı yatırımlarla ve çevre dostu alternatifler sunarak otomobil sektöründe önemli bir rol oynamayı hedefliyor.