Mersin’in Tarsus ilçesinde 3 gündür etkili olan sağanak yağış, tarım arazilerini büyük ölçüde etkiledi.

İlçe genelinde devam eden yağışlar nedeniyle yaklaşık 8 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Egemen, Akarsu, Kelahmet ve Halitağa mahallelerindeki seralar ve ekili alanlar zarar gördü. Seralarda kabak, patlıcan, kavun ve biber ürünleri zarar görürken, nektarin ve limon ağaçları da yağışlardan olumsuz etkilendi.

Yağışlar Tarım Arazilerini Vurdu (5)

Egemen Mahallesi Muhtarı Aydan Koyuncu, “Beşinci defa yaşadığımız doğa afetinde tarım arazilerimiz sular altında kaldı. Devlet Su İşlerine bağlı iş makineleri taşkını önlemek için çalışma yapıyor. Çiftçilerimize yardımcı olunması lazım” dedi.

Egemen Mahallesi Azası Remzi Şen ise seralardaki kabak, patlıcan, kavun ve biberlerin yanı sıra ekili alanlarda yaşanan zararlara dikkat çekerek yardım beklediklerini ifade etti.

Asker eğlencesinde silahla vuruldu
Asker eğlencesinde silahla vuruldu
İçeriği Görüntüle

Yağışlar Tarım Arazilerini Vurdu (2)

Bölgede hasar tespit çalışmaları sürerken, DSİ ekipleri ırmak kenarlarında set örerek taşkınları önlemeye çalışıyor.

Kaynak: İHA