Çakır’ın emekliye ayrılma kararı vermesinin ardından Orhan İnegöl köftecisinde onuruna veda  yemeği verilir. Duygulu anların yaşandığı gecede Remzi Çakır’a verdiği başarılı hizmetlerinden dolayı ödül takdim edilir.

İşte arşivden haberimiz:

Genç Gazete Remzi Baba Remzi Çakır'a Veda (3)

Remzi Baba’ya veda yemeği

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nde uzun yıllar hizmet veren ve halkın "Baba" lakabıyla sevdiği Başkomiser Remzi Çakır, emeklilik kararı alarak meslek hayatına veda etti. Onuruna düzenlenen veda yemeğinde duygusal anlar yaşandı ve Remzi Çakır'ın hizmetleri takdirle anıldı.

Bir Baba Figürüne Veda

İnegöl'ün Sevilen Yüzü: Remzi Çakır

Remzi Çakır, 25 yıllık görev süresini başarıyla tamamladı. İnegöl halkı tarafından sevgi ve saygıyla anılan Çakır, özellikle sıcak davranışları ve halka yakınlığı ile tanınıyordu. Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş ve Kaymakam Erdoğan Bektaş'ın da katıldığı yemekte Çakır'a duydukları minnettarlık ifade edildi.

Genç Gazete Remzi Baba Remzi Çakır'a Veda (2)

Duygusal Bir Veda

Yemekte, Remzi Çakır'ın gözlerinin dolduğu ve duygulandığı anlar yaşandı. İlçe Emniyet Müdürü Kızıltaş ve Kaymakam Bektaş, Çakır'a hizmetleri için teşekkür ettiler ve gelecekteki hayatı için başarılar dilediler.

"Halkımızın baba lakabı taktığı Remzi başkomiserimiz ne yazık ki emekliye ayrılma kararı aldı. Biz yine onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz." - İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş

Yemek sonrasında İlçe Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş bir konuşma yaparak Remzi Çakır’ı övdü.

    Kızıltaş, “Halkımızın baba lakabı taktığı  Remzi başkomiserimiz ne yazık ki emekliye ayrılma kararı aldı. Ben kendisini bu kararından vazgeçirmek için çok uğraş verdim ancak 6 ay görevinde tutabildim. Ben kendisi ile 3-4 yıl çalışma imkanı buldum. Kendisine baba Remzi deniyordu. Çünkü o İlçe halkına kendisini sevdirmiş, halka sıcak davranışlarıyla kendini kabul ettirmiş  biri olarak bu lakabı hak etmişti. Şuan görev süresini tamamladığı için emekliye ayrılıyor. Sanrım geride kalan hayatını İnegöl’de sürdürecek, ancak bizim meslekte emeklilik yoktur, biz yine onun tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz “diye konuştu.

Genç habercinin başarı dolu hikayesi: Domaniçli Süleyman Dinçer Genç habercinin başarı dolu hikayesi: Domaniçli Süleyman Dinçer

    Kaymakam Erdoğan Bektaş ise yaptığı açıklamada “ Uzun yıllar İnegöl’e hizmet etmiş bir polis amirimiz emekliye ayrılıyor.16 yıl İnegöl’le olan bir beraberliği oldu. Güzel günler geçirdi. Kanıyla canıyla İnegöl’e hizmet etti. 28 yıllık vazifesini arkasında hiçbir soru işareti bırakmadan tamamladı ve şimdi ayrılıyor. Ayrıca 16 yıl görev yaptığı yerde hayatını devam ettirmesi de önemli bir mesele. İnegöl güzel bir ilçe, vatandaşı, esnafı, memuru, idarecisi ile yaşanabilir bir ilçe. Ciddi manada bir olayın olmadığı bir yer. Tabi bunun sağlanmasında başta emniyet müdürümüz olmak üzere amirlerimizin ve polis memurları arkadaşlarımızın katkıları çok büyük. Ben bu manada Remzi Komiserimize sivil hayatında başarılar mutluluklar diliyorum “ dedi.

Genç Gazete Remzi Baba Remzi Çakır'a Veda (1)

Hediye ve Takdirlerle Dolu Bir Akşam

Yapılan konuşmaların ardından, Kaymakam Bektaş ve Emniyet Müdürü Kızıltaş tarafından Remzi Çakır'a çeşitli hediyeler takdim edildi. Çakır, bu jestler ve övgü dolu sözler karşısında duygulandığını ve İnegöl halkının sevgisini kazanmanın önemini vurguladı.

"Umarım, arkadaşlarımın ve İnegöl halkının teveccühünü kazanmışımdır." - Remzi Çakır

     Daha sonra bir veda konuşması yapan Remzi Çakır, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş’ın kendisi hakkındaki övgü dolu konuşması karşısında duygulandığını belirterek “ bu sözlere gerçekten layık olmak benim için çok önemlidir. Umarım, arkadaşlarımın ve İnegöl halkının teveccühünü kazanmışımdır “dedi.

Bu özel gece, Remzi Çakır'a olan saygının ve sevginin güzel bir göstergesi oldu. İnegöl, sevilen polis memuruna veda ederken, onun bıraktığı izler ve anılar uzun yıllar hafızalarda yaşayacak.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK