Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, vatandaşları mobil uygulamalar üzerinden yüksek kazanç vaadiyle dolandıran büyük bir şebeke takibe alındı.

Adıyaman'daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu Adıyaman'daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu

Genç Gazete Vatandaşı 30 Milyar Tl Dolandıran Çeteye Operasyon 74 Tutuklama (2)

Teknik ve fizik takip sonucu şebeke tamamen deşifre edilerek, Adana merkezli olmak üzere 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Genç Gazete Vatandaşı 30 Milyar Tl Dolandıran Çeteye Operasyon 74 Tutuklama (3)

Operasyonda, 146 şüpheli gözaltına alındı ve şüphelilerin evleri didik didik aranarak 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 586 bin lira nakit, altın ve döviz ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin 300 milyon TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konuldu.

Genç Gazete Vatandaşı 30 Milyar Tl Dolandıran Çeteye Operasyon 74 Tutuklama (4)

Şüphelilerin, dolandırıcılık yoluyla elde ettikleri paraları kripto para birimlerine çevirerek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları, yapılan incelemelerde ise banka hesapları üzerinden 30 milyar TL hacminde işlem yapıldığının tespit edildiği belirlendi.

Operasyonla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızı yüksek kazanç vaadiyle kandıran bu şebekeye yönelik yapılan operasyon, siber dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım olmuştur" denildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve 74'ünün tutuklandığı, 58 kişinin adli kontrol şartıyla, 14 kişinin ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Operasyon, siber dolandırıcılığa karşı mücadelede önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti ve vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK