Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

KURBAN FİYATLARI CEP YAKIYOR

Kurban Bayramı'nın kapıya dayanması ile dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar fiyatlar karşısında şok geçirdi. Kurbanlıkların fiyatı merak edilmesiyle birlikte yapılan araştırmalarda vatandaş kurban kesmekten vazgeçti.

2022 yılı ile birlikte 65 bin TL'ye satılan kurbanlık dananın 2023 yılında 3 kat zamlandığı dikkat çekti. Kurban pazarlarında cep yakan fiyatlar vatandaşın tepkisini çekti. Bayrama az bir sürenin kalmasıyla birlikte merak konusu olan kurban fiyatları ilgili kişiler tarafından araştırılmaya devam ediliyor.
 

KURBANLIK KİLOSU 100 TL ZAMLANDI

Arama motorlarında sık sık "Kurbanlıkların bu sene fiyatı ne kadar?" tarzında araştırmalar yapılıyor. 2022 yılında kilosu 65 TL olan kurbanlığın 2023 yılında kilosunun 165 TL olduğu dikkat çekti.

165 TL canlı hayvan kilosuna göre belirlenirken kesilen hayvanın yüzde 45'i etten oluşmadığı için etin kilosu 300 TL'ye denk geliyor. 300 kilo olan bir dananın 50 bin TL'ye, 850 kilo olan bir dananın ise 150 bin TL'ye satıldığı dikkat çekerken 2022 senesinde 46 bin TL'den satıldığı gündemde yer aldı.
 

KURBAN FİYATLARI NEDEN ARTTI?

Son yıllarda sürekli olarak artan kırmızı et fiyatları kurbanlıkların fiyatına da yansıdı. Ankara Kırmızı Et Birliği Başkanı Sedat Akbulut tarafından açıklamalar geldi. 2022 senesine göre kurbanlık satışlarda fiyatların 3 katına kadar artış gösterdiğine dikkat çekti.

Canlı kurbanlığın kilosu 2022 senesinde 65 TL olurken 2023 yılında ortalama 165 TL'ye kadar yükseldi. Canlı hayvanda yaşanan azalmalardan dolayı fiyatların artışı ve kurbanların maaliyetindeki artış nedeniyle fiyat artışı gerçekleştiğini duyurdu.

​Kaynak: Karar.com