ÜNLÜ İNEGÖLLÜLER

İrfan BARAN hocayı yanıyor musunuz?

Öğretmen, İnegöl Sanat Derneği (İNSAN) Kurucu Başkanı.

1955 yılı Rize-Çamlıhemşin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Rize’de yaptı. Amatörce uğraştığı müzik ve tiyatro nedeniyle kesintiye uğrayan öğrenim hayatı 1985 yılında Buca Eğitim Enstitüsü Müzik Öğretmenliği diplomasıyla son buldu. 1986’da öğretmen olarak dokuz yıl görev yapacağı Mardin-Midyat’a gitti.

İkinci görev yeri  ağabeyi Orman Mühendisi Yaşar Baran’ın da 1980-1990 yılları arası görev yaptığı İnegöl, okulu ise Turgutalp Anadolu Lisesi idi. Görevi 17 yıl önce “okulunuzda piyano çalabilir miyim”? diye sorduğu Hasan Yörenç’ten devraldı. Yörenç’in bestesini yaptığı Turgutalp Anadolu Lisesi Marşı’nın sözlerini yazdı.

30 Eylül 2001 tarihinde aniden vefat eden İrfan Baran yüksek tansiyon hastası idi. Kurucu Başkanı olduğu İnegöl Sanat Derneği (İNSAN)’nde  başkanlık görevini sürdürmekte idi. Yıldırım Gazetesi’nde haftada bir oluşturulan  sanat sayfası yazarlığı ve yönetmenliğini yapıyordu.

CHP İnegöl'de Seçim Ziyaretleri Sürüyor CHP İnegöl'de Seçim Ziyaretleri Sürüyor

Cenazesi  memleketi Rize-Çamlıhemşin’e götürüldü. İnegöl’e gelmeden önce görev yaptığı Mardin-Midyat İlçe  Belediye Meclisi 11 Haziran 2002 tarihli kararı ile bir caddeye adının verildiğini duyurdu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR