Son dönemde yaşanan ekonomik daralmalar, vatandaşları kredi kartı ve banka borçlarına itiyor. Ancak bu borçları tahsil eden varlık yönetimi şirketlerine yönelik şikayetlerin patlaması, konunun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Borçluların Sessiz Çığlığı: Yüzde 114'lük Artışla Varlık Yönetim Şirketlerine Tepki

Şikayetlerde Patlama

Çözüm platformu Şikayetvar'ın derlediği verilere göre, son bir yılda varlık yönetimi şirketlerine yönelik şikayetlerde yüzde 114'lük bir artış yaşandı. Bu artış, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin boyutunu gözler önüne seriyor.

TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak” TCMB Başkanı Karahan: “Enflasyonda zirveyi mayıs ayında göreceğiz, mayıs ayından itibaren de düşmeye başlayacak”

Vatandaşlar Ne Diyor?

Şikayetvar platformuna ulaşan gerçek şikayetler, varlık yönetimi şirketlerinin faaliyetlerinin yasal sınırlarını ne kadar aştığını gösteriyor. Özellikle fahiş kâr talepleri, tehditvari yaklaşımlar ve uzlaşmaz tutumlar şikayetçilerin en büyük sorunları arasında yer alıyor.

  • "Yüzde 3000 Kar Talep Ediyorlar!"
  • "Yakınlarımı Rahatsız Ediyorlar, İndirim Yapmıyorlar"
  • "Borcumu 10 Katına Çıkarıyorlar!"
  • "16 Bine Çıkan Bin Liralık Borç!"
  • "6 Bin TL Borç 19.500 TL Olur Mu?"

Mağduriyetin Boyutları

Borçlarını ödemek isteyen, çözüm arayan vatandaşların sesi olmaya çalışan Şikayetvar platformuna ulaşan şikayetler, farklı yaşam hikayelerini ve yaşanan mağduriyetleri gözler önüne seriyor. Eşlerin boşanmasına, maaşların haczedilmesine kadar birçok farklı mağduriyet hikayesi, varlık yönetim şirketlerinin etik dışı uygulamalarının ne denli ciddi sonuçlar doğurduğunu ortaya koyuyor.