Bingöl’de yaşanan canlı bomba saldırısının üzerinden tam 12 yıl geçti. Bu olayda, Hatice ve oğlu Veysel Belgin'in gösterdiği kahramanlık ve fedakarlık, acılarının tazeliğini koruyor.

Bu duygusal anma, Bingöl'ün ve Türkiye'nin hafızasında derin izler bırakıyor. Acaba bu olayın hafızalarda bıraktığı etki zamanla değişecek mi?

kahraman kadin canli bomba (6)

Kahraman Annenin ve Oğlunun Anısına Saygı Duruşu

12 Yılın Acısı: Unutulmayan Bir Gün

29 Ekim 2011'de gerçekleşen bu trajik olayda, Hatice Belgin ve oğlu Veysel, canlı bomba saldırısını engellemek için kendi hayatlarını feda etti. 12 yıl boyunca süren bu acı, aile bireyleri ve tüm Türkiye için hala taze. Bu yıl da Bingöl halkı, Belgin ailesinin yanında, onları ve fedakarlıklarını anıyor.

kahraman kadin canli bomba (5)

Duygusal Anma ve Saygı Duruşu

Bu sene de Hatice ve Veysel Belgin'in kabri başında, aile üyeleri, yakınları ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli bir araya geldi. Dua edildi, çiçekler bırakıldı ve onların kahramanlık hikayesi bir kez daha anıldı.

kahraman kadin canli bomba (1)

Erzincan'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem Erzincan'da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
“O gün olan acımız halen yüreğimizde unutamıyoruz. Biz yaşadığımız sürece o acıyı unutmak mümkün değil. Her yıl buraya geliyorlar, bu destek için teşekkür ediyorum.” - Kadri Belgin

kahraman kadin canli bomba (3)

Devletin ve Toplumun Sürekli Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hasip Akça, devlet ve toplumun bu kahramanları unutmadığını ve her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Olayın yıldönümünde yapılan bu ziyaretler, unutulmaz bir fedakarlığın ve cesaretin hatırasını canlı tutuyor.

kahraman kadin canli bomba (2)

Hatice ve oğlu Veysel Belgin’in kabri başında yapılan bu anma töreni, ailenin ve Bingöl halkının yüreğindeki acının, zamanla hafiflese de tamamen silinmeyeceğinin bir göstergesi olarak kalacak.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR