50 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğu Kütahya'da yeni dönem başlarken, öğrencilerin konaklama ve yaşam tercihleri şehir esnafını nasıl etkiliyor? Özellikle spotçu ve ikinci el eşya satan esnaf, öğrenci yoğunluğunun satışlarına olan etkisini değerlendiriyor.

AW042695_04

Öğrenci Yoğunluğunun Artışı ve Eşya Alışverişleri

Kütahya'nın Balıklı Mahallesindeki ikinci el eşyacılar ve spotçular, Dumlupınar Üniversitesinin açılmasıyla birlikte öğrencileri beklemeye başladı. Kiralık ev tutan öğrencilerin ilk tercihi genellikle spotçu ve ikinci el eşyacılar olmaktadır.

ev esya 2 (2)

Öğrenci Akını ve İlk Gelişler

Şehre öğrenci akını başladı. İkinci el esnafı Murat Tarım şunları söyledi:

BUÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Turnuva Heyecanı: Şampiyon Belli Oldu! BUÜ İnegöl Meslek Yüksekokulu’nda Turnuva Heyecanı: Şampiyon Belli Oldu!
"Bursa'dan, Çanakkale'den öğrenciler geldi. Yavaş yavaş alışverişlerimiz başladı. Bugün iyi-kötü siftahımızı yaptık, bir hafta 10 gün içinde bütün öğrenciler Kütahya'da olacaktır."

ev esya 2 (3)

Eşyalı Kiralık Evlerin Satışlara Etkisi

Öğrencilere bu sene geçen seneye göre daha az satış yapıldığını belirten esnaf Emin Kurt, nedenini şöyle açıkladı:

"Kiralık evlerin eşyalı olması spotçuların satışlarını azaltıyor."

Öğrenci yoğunluğunun arttığı şehirlerde, eşyalı evlerin popülerliği, spotçu ve ikinci el esnafının satışlarına nasıl bir etki yaratıyor? Bu soru, Kütahya'daki örnek üzerinden değerlendiriliyor.

Kaynak: