Üniversite Öğrencilerinin heyecanla beklemiş olduğu vergisiz telefon ve bilgisayar desteğinin detayları ve başlangıç tarihi belli oldu mu?

Üniversite Öğrencilerine müjde: Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile birlikte "Yükseköğretim Öğrencilerine ve Teknolojik Cihaz ile İnternet Desteği Verilmesine Dair Karar" sonunda yürürlüğe girmiş oluyor.

Üniversite Öğrencilerine müjde: Resmi Gazete'de yayınlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vermiş olduğu haberi üzerine zaman geçtikçe. Üniversite öğrencileri tarafından ayrıntılar yakından araştırılan  ve merak edilen konunun detayları şimdiden belli oldu.

Üniversite Öğrencilerine müjde: Resmi Gazete'de yayınlandı

Yükseköğrenimde okuyan öğrencileri yakından ilgilendiren vergisiz telefon ve bilgisayar desteği açık öğretim fakültesi öğrencilerini kapsamamakta. Destekten yararlanabilmek için örgün eğitimde muhakkak okuyor olmak.

Üniversite Öğrencilerine müjde:Resmi Gazete'de yayınlandı
 
Detaylar ise şu şekilde ;

Satın alma tarihinden itibaren 26 yaşından gün almamış olmak

Açık öğretim öğrencisi olmamak, muhakkak örgün eğitim görmek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Bu şartları taşıyan yükseköğretim öğrencilerinin her birine bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanmış olacak.

Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu

Bu destek fiyatı 9500 Türk Lirasını geçmeyen mobil cihaz ve bilgisayarların elektronik ortamda düzenlenen faturalarıyla yapışan satın alımlarda kullanılacak.

İkinci el telefonlar ise bu kapsama girmeyecek.

Her öğrencinin kullanabileceği maksimum destek miktarı da toplam 5.500 Türk Lirasını geçmeyecek.

Öğrenciler için sağlanacak internet desteğiyle birlikte bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz aylık en çok 10 yıllık 120 GB olarak verilecek.

İnternet desteği öğrencinin adına kayıtlı hatla yapılabilecek. Baba, anne yada başka biri üzerine kayıtlı hatlarda hiç bir zaman destek verilmeyecek.

Telefonları en az 2 yıl boyunca destekten faydalanan kişi kullanabilecek. aynı kural diğer teknolojik cihazlar içinde geçerli olacak, sadece adına olan destek verilen bundan faydalanan öğrenci, mobil cihaz olmak üzere bilgisayarı rahatlıkla kullanacak. Böylelikle verilen destek de amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmiş olacak. 

Karar 1 Kasım tarihinden itibaren resmen yürürlüğe girecek.