Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi Yabancı öğretim görevlilerinden liseli öğrencilere İngilizce dersi

Türkiye'deki üniversite öğrencileri için teknolojik alanda büyük bir adım atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, belirli şartları taşıyan öğrencilere cep telefonu, bilgisayar ve ücretsiz internet desteği sağlanacak. Bu destek ne zaman başlayacak ve kimleri kapsayacak?

Desteğin Detayları

Yayımlanan "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar" doğrultusunda, 26 yaşından gün almamış açık öğretim öğrencileri hariç olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yükseköğretim öğrencileri, bu destekten bir defaya mahsus olmak üzere faydalanabilecekler.

Destek Tutarı ve Kapsamı

Teknolojik cihaz desteği için belirlenen üst limit, 5 bin 500 Türk Lirası olacak. Bu destek, 9 bin 500 Türk Lirasını aşmayan mobil telefon ve bilgisayar cihazları için geçerli olacak. İkinci el cihaz alımları destek kapsamında yer almayacak.

Ücretsiz İnternet Desteği

Öğrencilere sunulan internet desteği, bir hat üzerinden 12 ay boyunca aylık en fazla 10 gigabayt, yıllık toplamda 120 gigabayt olarak sağlanacak.

Telefon Kullanım Şartı

Destekten faydalanılarak alınan mobil telefonlar, en az 2 yıl süreyle sadece destekten yararlanan öğrenci tarafından kullanılması gerekecek.

Usulsüzlük Durumunda Geri Ödeme

Eğer destek şartlarının ihlal edildiği ya da usulsüz yararlanıldığı tespit edilirse, destek tutarı ilgili kanun gereği belirlenen faiz oranıyla birlikte geri alınacak.

Bütçe ve Uygulama Detayları

Bu destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Uygulamanın nasıl işleyeceği ise ilgili bakanlıkların görüşleri alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek.

Karar, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.