İlk umre kafilesi için Fatih Cami önünde gerçekleştirilen uğurlama törenine, İlçe Müftüsü Kazım Güzel ile umreye gidenlerin çok sayıda yakını katıldı.

24 günlük umre programı için kutsal topraklara uğurlanan 56 kişi, Müftü Güzel'in yaptığı duanın ardından yakınlarıyla helalleştikten sonra kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Gece uykusunda korkan çocuklar için dualar, korkan çocuklara okunacak dualar Gece uykusunda korkan çocuklar için dualar, korkan çocuklara okunacak dualar

Vedalaşma sırasında duygulu anlar da yaşandı.

24 GÜN KALACAKLAR

320 umrecinin müftülüğe kayıt yaptırdığını belirten Güzel;

"Biz bunun sene sonuna kadar 700 kişiye ulaşabileceğini tahmin ediyorum. Bu kafilede 56 kişi gidiyor. Başlarında da 3 tane görevlimiz gidiyor. İkinci kafile de 2016 yılı Ocak ayında gidecek. Bu tarihten sonra da belli aralıklarla umrecilerimizi göndermeye devam edeceğiz."

"Umrecilerimiz buradan karayoluyla Yenişehir havaalanına, oradan da havayoluyla Medine'ye gidecekler. Medine'de kaldıktan sonra bir süre, Mekke'ye geçecekler. Toplamda 24 gün kutsal topraklarda kalacaklar. Umreci kardeşlerimize sağlık sıhhat içerisinde gidip gelmelerini cenabı haktan niyaz ediyoruz. Makbul olacak dualar ve umreler diliyoruz" diye konuştu.

HACCA VE UMREYE İLGİ VAR

Umrenin kişinin kendini imar etmesi anlamına geldiğini aktaran güzel;

"Umre bir eğitim vuslat yolculuğudur. Umreyi bunun için biz önemsiyoruz. Hem kabul olacak bir ibadetler bütünü, hem geçmiş günahlardan arınma için bir vesile, hem de kendini yeniden imar etmenin bir vesilesi olarak görüyoruz."

"İnegöl'ümüz umre ve hacca ilgi alaka bakımından nadir ilçelerimizden. Beklide bir ilin gönderdiği kadar umreci gönderiyoruz. Bu da vatandaşlarımızım dini salabetlerinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor" dedi.