Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ, sömestr tatili yoğunluğuyla birlikte doluluk oranlarının artışını ve fiyatların yükselişini yaşıyor. Uludağ'daki otellerdeki doluluk oranı yüzde 60'a ulaşırken, sömestr tatilini geçirmek isteyenler için gecelik kişi başı otel fiyatları 3 bin ile 45 bin lira arasında değişiyor. Yarıyıl tatili süresince, Uludağ'da hem yerli hem de yabancı turistler için otel rezervasyonları devam ediyor.

Uludağ'da Sömestr Yoğunluğu ve Yüksek Otel Fiyatları

Kayak Sezonu ve Otel Dolulukları

Uludağ'da kayak sezonu yoğunluğu ile otellerdeki doluluk oranları artarken, sömestr tatili için yapılan rezervasyonlar, otel fiyatlarının önemli ölçüde yükselmesine neden oldu.

Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın! Beyin Gücünü Artırmanın Yolu: Gün Sadece 20 Dakika Yapın!

Lüks Otel Fiyatları ve Tatil Maliyetleri

"Bu sömestrden umutluyuz. Hizmete hazırız, kayakseverleri bekliyoruz. Fiyatlarımız 3 bin TL'den başlayıp 45 bin TL'ye kadar çıkıyor." - Otel Müdürü Süleyman Güngör

 Otel müdürü Süleyman Güngör, "Bu sömestrden umutluyuz. Kayakseverlere hizmet için hazırız, onları bekliyoruz. Geçtiğimiz sömestrde Uludağ'da kar yoktu. Şu anda kayak yapılabilecek şekilde kar var. İşletmelerde konsepte, hizmete göre değişen fiyatlarla 3 bin TL'den 15 bin TL'ye, 15 bin TL'den 45 bin TL'ye kadar, odalara göre, çeşit çeşit fiyatlar var. Standart fiyat ise 3 bin TL ile 8 bin TL arasında bir rakam diyebiliriz" dedi.

Editör: Fırat Çelik