Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş ile İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Ayyüce Türkeş arasındaki polemik, Ülkü Ocakları ile sert bir şekilde karşılıklı atışmaya dönüştü. Ayyüce Türkeş'in ihanetle suçlandığı pankartın ardından Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Kutalmış Türkeş'e yönelik sert sözlerle cevap verdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Yıldırım, Kutalmış Türkeş'e hitaben yaptığı açıklamada, "Ülküdaşlarımıza küfür edecek kadar aşağılıksın, haddini bil!" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi. Taraflar arasındaki gerilim, Türkeş'in Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçlayan bir pankartla gündeme gelmişti. Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti'den aday gösterilen Ayyüce Türkeş'i hedef alarak, ağır suçlamalarda bulunan bir pankartı kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kutalmış Türkeş ise bu suçlamalara karşı sert bir şekilde cevap verdi. Türkeş, Ülkü Ocakları'na hitaben yaptığı açıklamada, "Bu tür iftiralarla siyaset yapmaktan vazgeçmelisiniz. Aileme ve şahsıma yönelik yapılan bu çirkin saldırıları kınıyorum" dedi.

Sosyal medya üzerinden de geniş yankı bulan bu polemik, Türk siyasi gündemine bomba gibi düşerek partiler arasındaki gerilimi artırdı. Taraflar arasındaki atışmaların nasıl bir seyir izleyeceği ve bu durumun seçim atmosferine nasıl bir etki yapacağı merakla beklenmekte.

Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın ile Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'i hedef aldı. Türkeş, küfürlü ifadeler kullanarak hakaretlerde bulundu.

Paylaşımında, Alparslan Türkeş'in evlatları olduklarını iddia edenleri eleştiren Kutalmış Türkeş, özellikle Yalçın ve Yönter'e ağır hakaretlerde bulundu. Türkeş'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o... çocuk yapmadı hiç! Siz babalarınızı aramaya devam edin, fazla uzaklara değil sizi kullanan adamlara bakın, mesela domuz suratlı Semihe, mesela Sinan'ın katili çift cinsiyetli İzzetsiz ulviye’ye!"

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Kutalmış Türkeş'e sosyal medya üzerinden tepki göstererek onu "ahlaksız herif" olarak nitelendirdi. Yıldırım, Türkeş'in Başbuğumuz olarak ifade ettiği liderlerine yönelik ağır ithamlarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Kutalmış Türkeş'e karşı "şizofren ahlaksız" ifadesini kullanarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yönter, Türkeş'e hitaben, "Feyk hesaplardan ettiğin ağır küfürler, doğrudan attığın iftiralar elbette utanmaz yüzüne yapışıp kalacak! İnsanlıktan çıkmışsın, ne kullanıyorsan ara vermeni tavsiye ederim, itimat etmiyorsan iğrenç yüzüne bakabilirsin… Elbette bu hakaretlerinden ve müfteriliğinden dolayı hukukta hesap vereceksin…" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı Cem Garipoğlu’nun Otopsi Görüntüleri Ortaya Çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı, 11 Ocak Perşembe günü Adana il başkanlığını ziyaret ederek, Ayyüce Türkeş Taş'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Ancak, Adana Ülkü Ocakları, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'i ihanetle suçlayarak tepki gösterdi. Bir pankartta, "Adana'da ihanete geçit yok. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar tayin eder!" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi