Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilen Donetsk şehrine yönelik düzenlediği saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e, yaralıların sayısı ise 20'ye yükseldi. Rusya'nın atadığı Donetsk'in sözde lideri Denis Puşilin, saldırıya ilişkin bilgileri paylaştığı bir açıklamada, can kaybının arttığını belirtti.

Ukrayna'nın vurduğu Donetsk'te can kaybı hızla artıyor

Puşilin, Ukrayna'nın topçuları tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 20 olduğunu ifade etti. Açıklamada, adli tıp uzmanlarının saldırıda kullanılan silahların parçalarını toplamaya devam ettiği bilgisi de yer aldı.

Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü Otobüs kent merkezindeki nehre uçtu 7 yolcu öldü

Ukrayna'nın vurduğu Donetsk'te can kaybı hızla artıyor

Saldırının Detayları

Ukrayna'nın vurduğu Donetsk'te can kaybı hızla artıyor

Denis Puşilin, saldırının Donetsk'e yönelik Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, saldırının Batı tarafından sağlanan silahlar kullanılarak düzenlendiğini ileri sürdü. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, saldırıyı "barbarca bir terör eylemi" olarak nitelendirerek, Batı'nın sağladığı silahlar kullanılarak gerçekleştirildiğini iddia etti.

Ukrayna'nın vurduğu Donetsk'te can kaybı hızla artıyor

Puşilin ayrıca, adli tıp ekiplerinin saldırıda kullanılan silahların parçalarını toplamaya devam ettiğini ve detaylı incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Ukrayna'nın saldırısı ve Rusya'nın tepkisi, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırırken uluslararası toplum, taraflar arasında diyalog çağrıları yaparak çatışmanın daha da büyümemesi için çaba harcamaktadır.