Resmi Gazete'de çok önemli bir karar yayımlandı ve bu karar doğrultusunda milyonlarca araç sahibi vatandaşlara yeniş dönemin başladığı ifade edildi. Bu yeni dönem araç muayene işlemleri için geçerli oldu. Konu ile ilgili olarak milyonlarca araç sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren yeni karar kapsamında araç muayene işlemlerini zamanında yapamaya teşvik edici karar alındığı aktarıldı.

Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından detaylar aktarıldı ve araç sahibi vatandaşlar için araç muayene işlemlerinde yeni dönem başladığı bildirildi. Yeni karar kapsamında araç muayene işlem süresin de yapmayan kişiler için yeni yaptırımlar uygulanacağı vurgulandı.

Buna göre 12 Mart 2023 tarihi itibarıyla muayene işlemlerini geçirmiş olan kişiler 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene işlemlerini yaptırabileceği gibi 30 Eylül’e kadar yaptırılan işlemler doğrultusunda ise normal şartlarda her ay için%5 fazla ödeme talep edilirken yeni düzenleme kapsamında aylık olarak %0.75 tutarında hesaplama tarifesi uygulanacak.

Bununla beraber 30 Eylül 2023’e kadar muayene işlemlerini tamamlaması durumunda her ay ve kesri için hesaplanması gereken %5 oran yerine kanun tarafından tasarlanan Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre hesaplanacağı bildirildi.

Editör: Fırat Çelik