TÜSEB'e bağlı olarak Turkovac'ın ticarileştirme haklarını elinde bulunduran SBT şirketinin ekonomik olarak zor günler yaşayabileceği ortaya çıktı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, bu durumu TBMM'nin gündemine  getirdi. Şirketin 2022 yılındaki zararının 8.1 milyon TL olduğu açıklandı.

CHP'li Murat Emir, Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde bulunan TÜSEB tarafından adreslendi ve Turkovac'ın ticarileştirme işlemleri üstlenen SBT firmasının iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğu dile getirildi. Emir, 1 milyon 100 bin TL'lik sermaye ile bu firmayı, mali insanlarla boğuştuğuna işaret ederek, Meclis'in gündemine taşıdığını belirtti.

IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir? IBAN Denetimi: Alıcı, Satıcı ve IBAN Kiralayanın Başına Ne Gelir?

Sayıştay'ın 2022 yılı denetim raporuna da değinen Emir, Turkovac'ın Şanlıurfa'daki bir TÜSEB tesisinde üretildiğini, ancak rapora göre üretimin SBT aracılığıyla farklı bir şirkete devredildiğini belirtti. Ayrıca 1 milyon 100 bin TL'lik sermayeli şirketin genel müdürlüğüne, önceki dönemlerde bir ilaç şirketinde yöneticilik yapmış bir kişinin atandığına dikkat çekildi. Emir, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığın ve ona bağlı birimlerin kesilmesini, şirket prensipleriyle yönetmeye çalışıyor. Bu yaklaşımla bazı gruplar zenginleşirken, kamunun ciddi zararlara uğramasını görüyoruz." şeklinde konuştu.

Şirketin mali durumu hakkında da bilgi veren Emir, Sayıştay raporlarının 2021 yılında 17.5 milyon TL, 2022 yılında ise 8.1 milyon TL zarar gösterdiği aktarıldı. Emir, raporda yer alan "Şirketin mevcut sermayesi faaliyetlerini sürdürmek adına yeterli değil. tespitini de paylaştı.

Editör: Fırat Çelik