İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk eğitim sisteminde bir yeniliğe imza atarak okulların müfredatına "adabımuaşeret" dersini ekledi. Liselerde "adabımuaşeret", ortaokullarda ise "görgü kuralları ve nezaket" adıyla verilecek bu dersin amacı, öğrencilere görgü kuralları ve nezaketin önemini anlatmak ve bu konuda farkındalık yaratmak.

"Adabımuaşeret" ve "Görgü Kuralları ve Nezaket" Derslerinin Detayları

Ortaokullarda Görgü Kuralları Eğitimi

Ortaokullarda seçmeli olarak okutulacak "görgü kuralları ve nezaket" dersi, öğrencilerin aile, okul ve toplum içinde görgü kurallarına uygun davranışlar sergilemelerini hedefliyor. Bu ders, 72 saatlik bir öğretim programını içeriyor ve farklı ünitelerden oluşuyor.

Liselerde Adabımuaşeret Dersi

Lise düzeyinde ise "adabımuaşeret" dersi, öğrencilere kültürel ve sosyal gelişmeler ışığında görgü ve nezaket kurallarını geniş bir bakış açısıyla sunmayı amaçlıyor. Bu ders de 7 farklı üniteden oluşacak şekilde tasarlanmıştır.

"Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan 'adabımuaşeret' dersi, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan 'görgü kuralları ve nezaket' dersiyle öğrencilere farklı bakış açıları sunmayı hedefliyor."

Editör: Fırat Çelik