Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklediğini duyurdu. Özellikle kuzey, doğu ve güneydoğu kesimlerde hava durumunun değişken olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporlarına göre, yurt genelinde havaların parçalı ve çok bulutlu olacağı, birçok ilde yağış bekleniyor. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt gibi illerde sağanak yağışın yanı sıra Bolu, Düzce, Zonguldak, Diyarbakır, Siirt, Van, Amasya, Erzurum ve Tokat'ta karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Hava Sıcaklığında Değişiklik Beklenmiyor

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgesel Hava Durumu Tahminleri

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde parçalı ve çok bulutlu havaların hakim olacağı, yağışların ise genellikle yağmur, sağanak ve kar şeklinde olacağı bildirildi. Özellikle iç ve doğu kesimlerde pus, sis, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Çocuklar trafik polisi oldu, denetimlere katıldı Çocuklar trafik polisi oldu, denetimlere katıldı
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Yolculuk Yapacaklara Uyarı

İç ve doğu kesimlerde beklenen pus, sis ve buzlanma nedeniyle, özellikle sabah ve gece saatlerinde yolculuk yapacakların daha dikkatli olmaları, gerekli tüm önlemleri almaları gerektiği belirtiliyor. Ayrıca çığ tehlikesi olan bölgelerde bulunan vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları önem taşıyor.

Editör: Fırat Çelik