Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Katar'da gerçekleştirilen Ticaret Heyeti programına katılarak iki ülke arasındaki yeni ekonomik gelişmeleri ve işbirliğini açıkladı.

Türkiye-Katar Ticari İlişkilerinin Yeni Dönemi

İki Ülke Arasında Yeni Ekonomi ve Ticaret Anlaşması

Bakan Bolat, Katar'la yakın zamanda imzalanan ekonomi ve ticaret anlaşmasının kısa süre içinde yürürlüğe gireceğini ve bu anlaşma ile karşılıklı ticaret hacminin artacağını ifade etti.

“Aramızdaki ticaret ve yatırım ilişkilerindeki birçok engelleri ortadan kaldıracak... 727 Türk firması Katar’da iş yapıyorlar. 220 Katar şirketi Türkiye’de önemli projelere imza attılar. Katar’ın Türkiye’deki yatırımları 20 milyar doları aşmış durumda”

Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı

Türk Müteahhitlerinin Katar'da Gerçekleştirdiği Projeler

Bakan Bolat, Türk müteahhitlerinin Katar'da alt ve üst yapıda büyük projelere imza atarak, 18-19 milyar dolarlık hizmeti başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Ortaklığın Stratejik Boyutu

Bakan Bolat, Türkiye ve Katar'ın sadece dost ve komşu olmadıklarını, aynı zamanda stratejik ortaklar olduklarını vurguladı. Bu ortaklığın liderlerin önderliğinde siyasi, ekonomik ve turistik alanlarda büyüdüğünü dile getirdi.

Expo'da Türkiye Rüzgarı

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin Yeşil Expo'ya 37'nci defa katıldığını, fuarın 6 ay süreyle 3 milyon ziyaretçi ağırlayacağını ve Türkiye'den önemli bir katılımcı olacağını belirtti.

“Son yıllarda ticaretimiz hızlı bir şekilde gelişiyor. Geçen yıl 5 bin 50 firmamız Katar’a 1 buçuk milyar dolarlık ihracat yaptı.”

Editör: Fırat Çelik