2018 yılından bu yana çalkantılı bir ekonomik görünüm sergileyen Türkiye, dünyanın en ünlü ekonomi gazetesi tarafından kriz yaşaması muhtemel ülkeler arasında sıralandı.

Nomura tarafından hazırlanan bir göstergeye göre Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Sri Lanka ve Romanya önümüzdeki 12 ay içinde döviz krizi yaşayabilir. Kuruluşun raporunda Türkiye ve Sri Lanka'nın yakın zamanda kriz yaşamış olmalarına rağmen, "henüz tehlikeyi atlatamadıkları" sinyalini verdiği belirtildi. Nomura ekonomistleri, Türkiye ve Sri Lanka’nın yakın zamanda kriz yaşamış olmalarına rağmen “henüz tehlikeyi atlatamadıkları” sinyalini verdiğini savundular.

Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim! Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim!

ABD’li haber ajansı Bloomberg, Türkiye’nin önümüzdeki 12 ay içinde döviz krizi riski yaşanabilecek 4 ülke arasında yer aldığını yazdı. Japonya merkezli finansal şirket Nomura Holdings tarafından hazırlanan bir göstergeye göre Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Sri Lanka ve Romanya önümüzdeki 12 ay içinde döviz krizi riski altında. Şimşek’e bankalara ‘kredi’ çağrısı yaptıran acil sebep: Ödemeler dengesi yoldan çıkıyor Nomura’nın “Damocles” adını verdiği gösterge ile yapılan hesaplamalara göre bu 4 ülke 100’ün üzerinde puan aldı ve bu da bir para birimi erimesine karşı savunmasız olduklarının işaret ediyor. Nomura, “Domacles” modelinin 1996’dan bu yana 61 gelişmekte olan piyasa para birimi krizinin yüzde 64’ünün tahmin edilmesine yardımcı olan sekiz göstergeyi bir araya getirdiğini açıkladı. Buna göre, Şili, Macaristan ve Brezilya kriz eşiğine yakın puanlara sahip. Nomura ekonomistleri Robert Subbaraman ve Si Ying Toh yayınladıkları raporda, Türkiye ve Sri Lanka’nın yakın zamanda kriz yaşamış olmalarına rağmen, Damocles modellerinin “henüz tehlikeyi atlatamadıkları” sinyalini verdiğini savundular.

Editör: Umut Gökdaş