Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , bankacılık sektöründe en önemli değişiklik yapmaya karar verdi. Son olarak TL nakdi kredilerde yüzde 30 menkul kıymet tesisi uygulamasına son verdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan flaş karar

Alınan bu önemli karardan sonra amacı, krediye erişimi daha kolaylaştırmak ve Türk Lirası'na geçişi teşvik etmek olarak açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan flaş karar

TCMB, ayrıca TL mevduat payının daha çok artırılması yönünde adımlar atmaya karar verdi. Standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki payı artırılacak, bu hedef ile birlikte gerçek kişiler için yüzde 3,5'e yükseltilmiş olacak.

Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları Altında dalgalı seyir devam ediyor! İşte 4 Mayıs Çeyrek Altın ve Gram Altın fiyatları

Bu değişiklikler, Türk Lirası'nın bankacılık sektöründeki rolünü daha çok güçlendirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, bankaların kullandırmış olduğu kredilere yüzde 30 menkul kıymet tesisinin sona ermesiyle, kredilere erişimi kolaylaştıracak bir diğer önemli adım olarak görülmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu karardan sonra piyasa ekonomisinin daha iyi işlemesine önemli bir sadeleşme adımı olduğunu söyledi. Ayrıca, amacın krediye erişimi daha kolaylaştırmak ve Türk Lirası kullanımını teşvik etmek olduğunu bir kez daha vurguladı.